Hoe snel groeit een nagel?

Ik had 4 á 5 maanden terug nogal ver aan m'n nagel gebeten (ik verveelde me nogal). en toen is me nagel gescheurd... tot aan de nagel riem.. maar 't is nu wel wat beter..
hoelang zou het duren voordat er weer een nieuwe nagel komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nagels groeien ongeveer 0,1 mm per dag. Meestal is een vingernagel tussen 4 & 6 maanden weer volgroeid.

Een nagel groeit vanaf de nagelriem tot aan het puntje van je duim in c.a. 115 dagen. Vroeger zetten de boeren waarvan de zeug gedekt was een kerfje op hun duimnagel tegen de nagelriem. De draagtijd van een varken is c.a. 115 dagen Zo konden ze ongeveer bijhouden wanneer de biggetjes geboren zouden worden. Simpel he.

Bij een nagelbijter groeit hij relatief snel. Bij mij als niet nagelbijter is hij bij het bedopmaken wel eens ingescheurd en wel tot op het 'leven'. Het duurde toch een paar weken voor hij weer aangegroeid was zodat ik hem weer vijlen kon. Ik heb er gewoon een transparante pleister op gedaan tot het zover was.Die heb je nl. ook en je ziet er niets van.Het was een soort bescherming tegen haken en verder inscheuren. Ik moest hem wel vaak vervangen want hij kon niet goed tegen natworden. Je hebt ook watervaste pleisters, maar die zie je en dat wilde ik niet. Dus als je niets ervan wilt zien koop dan een doosje transparante pleisters. Toegevoegd na 3 minuten: Het duurt natuurlijk langer wanneer hij helemaal tot aan de nagelriem is ingescheurd. dat zal wel enkele maanden duren vrees ik.

Als ik moet gokken bij mij: een millimeter per week.

dat is verschillend. als je veel nagelbijt zullen ze sneller aangroeien. door te computeren (chatten of iets waarbij je veel moet typen)worden je nagels ook sterker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100