Hoe krijg je dichtgelakte nagellakpotjes weer open?

De dop zit vast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet hem OP de kop in een zo klein mogelijk afsluitbaar potje met aceton op de bodem. De aceton lost de nagellak op in de schroefdraad. Geef het de tijd en haal het potje nagellak dan uit het grotere potje en zet het weer rechtop. Veeg SNEL de overmaat aceton af en draai de dop snel los Dit lijkt omslachtig, maar je potje nagellak gaat niet stuk, je gebruikt geen tang en je kunt dus ook geen snijwonden van het glas oplopen, wat met een tang zeer zeker wel kan. Bijkomend voordeel is dat je met de aceton uit het grotere potje de nagellak weer kunt verdunnen tot de juiste consistentie EN de schroefdraad van het flesje schoon kunt vegen, zodat het niet weer gebeurt. Lijkt omslachtig, maar dit is de veiligste methode met een hoge succeskans. Dit werk ook met dichte flesjes industrie-secondenlijm, die je normaal weg zou moeten gooien. Pas op bij open vuur, aceton is ongelooflijk brandbaar. Het is niet erg giftig, maar dit in een schuur doen is wel handig. Doe het niet buiten, aceton verdampt door het zuchtje wind dan te snel.

met een mesje of tang. maar ik doe het altijd met me tanden: slecht voor ej tanden, maargoed.. Toegevoegd na 25 seconden: ej=je

even het potje in warm water leggen , paar minuutjes dan heb je hem zo los.

Zou d'r zelf niet al te lang over nadenken en een tang pakken, een beetje gedoseerd geweld dus ;-)

Ik krijg de meeste potjes wel open met een notenkraker. Toegevoegd na 9 minuten: Voor de duidelijkheid: Ik draai de dop er met de notenkraker af, het is niet zo dat ik het potje in tweeën breek.

Het gedeeltje waar de dop met het potje zit vastgedraaid, even onder de warme/hete kraan houden. Of als je rechtshandig bent, het potje openen met je linkerhand, als je linkshandig bent, dan het potje openen met je rechterhand. Of gebruik een paar tissues, velletjes toiletpapier of een velletje keukenpapier om meer grip te hebben op de dop bij het opendraaien van je nagellakpotje (al dan niet in combinatie met bovenstaande mogelijkheid (punt 2).

De dop even dompelen in remover en dan lukt het meestal wel.

Met het gebruik van aceton of nagellakremover kan je het flesje en/of de dop beschadigen. Dat zou jammer zijn! Misschien mis je grip op het flesje. Ken je postbode elastieken? Daarmee bedoel ik die wat grotere en bredere elastieken. Als je deze strak om de dop wikkelt, heb je meer grip. Je zou nog een tangetje kunnen gebruiken, zonder de dop te beschadigen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100