Kan een shampoo haar eigenlijk wel voeden? Ten slotte is het dood materiaal

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Echt voeden doet het niet! Het kan wel zo zijn dat het meer glans krijgt of zachter wordt, maar échte voeding voor je haar/nagels/huid komt van binnen uit. Dat kan niet d.m.v. shampoo. Al die reclame, gespleten haarpunten enz. alsof het je haar zou kunnen herstellen is echt niet zo. Het maakt de punten, het haar hooguit wat vetter waardoor het minder 'pluizig' lijkt. Ik koop shampoo die goed voelt en waar mijn haar tijdelijk zachter door wordt. http://www.gezondheid; In huidcrèmes, shampoo en dergelijke zitten vaak vitaminen zoals vitamine A, b-caroteen, vitamine B5, B8 en E. Van al deze vitaminen wordt beweerd dat zij op de een of andere manier zorgen voor gezonde haren of een gezonde huid. De samenstellers stellen dat deze vitaminen via de huid of het haar worden opgenomen en zo plaatselijk inwerken. De huid vormt echter zo’n goede barrière tegen stoffen van buitenaf dat alleen uit zeer hoog gedoseerde medicinale crèmes vitaminen het lichaam kunnen binnendringen. Deze crèmes zijn alleen op doktersvoorschrift te bekomen.

Ja en nee. Het is niet voeden als in 'ik geef mijn hond te eten'. Maar meer in de zin van: Ik zet de houten kast weer eens in de was. Ook dood materiaal kan wel degelijk nut hebben van chemische middeltjes die bv vocht vast houden ed.

Het gaat om de staat van het haarzakje dat zich onder de huid bevindt. Dat moet van binnenuit de juiste voedingsstoffen krijgen om je haar er gezond uit te kunnen laten zien. De haar zelf is inderdaad dood materiaal. Is maar goed ook, anders zou naar de kapper gaan nog erger zijn dan naar de tandarts gaan!

Bronnen:
http://beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/fa...

Je haar wordt er schoner & glanzender van, maar dat is ook alles. Shampoo wordt niet door het lichaam opgenomen en dat is toch de bedoeling van welke voeding dan ook.

De belangrijkste taak van shampoo (een Hindi-woord dat 'masseren' betekent) is om je haar te reinigen. En dat schoonmaken gebeurt met oppervlakteactieve stoffen, zeg maar zeep, in een dikke emulsie. Het meest gebruikte ingrediënt is sodiumlaurylsulfaat, een stof die je haar goed reinigt, maar tegelijkertijd iets uitdroogt. Om dat tegen te gaan, bevatten veel shampoos stoffen als ole alkonium chloride. Dat is een bijproduct van palmolie, dat vocht aan het haar bindt. En dat is het 'voeden'uit de commercials:je haar houdt meer water vast.

Bronnen:
Quest.

je haar is niet dood hoor want het groeit en je krijgt er nieuwe bij maar het gaat meer om het haarzakje ed een conditioner voed beter maar shampo ook wel het maakt het meer schoon en laat het glanze

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100