2 keer per week douchen

Een meisje uit mijn klas doucht 2 keer per week en dat vind ze zelf heel normaal.
Nou, als ik m'n bed uitkom heb ik een zweetlucht die je al ruikt als je naast me staat.
Wat denken jullie?
2x per week douchen normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

2 x perweek vind ik wat weinig.. maja er zijn mensen die dat inderdaad doen... ik douche bijna iedere dag, er wil nog wel eens een dag tussen zitten, omdat ik dan geen tijd heb o.i.d.

Sommige mensen stinken / zweten minder. Ik niet dus ik zou onwijs gaan stinken.

Ja, dat is normaal als het meisje dat zelf normaal vindt. Niet uitgebreid douchen betekend niet dat ze zich niet even met een washandje of iets dergelijks wast. Dat jij elke ochtend naar zweet ruikt, betekend niet dat iedereen het heeft. En voordat ze het had gezegd had je ook geen last van haar douchegewoonten. Dus mijn tip: niet druk over maken.

Dat is afhankelijk van van iemand natuurlijk gewend is vanuit zijn of haar opvoeding. Als jij wordt opgevoed en altijd hoort dat 2x per week douchen voldoende is dan weet je niet beter tot je ouder wordt. Zelf douche ik minimaal 1x per dag. 1 op de twee nederlanders douched elke dag. Als je je verveelt kun je dit onderzoek doornemen over douchende mensen.

Het is niet overdreven veel,maar elke dag is ook niet nodig. Wij gingen vroeger 1x per week in de teil endan waren er in mijn geval eerst mijn beide zussen in geweest en toch stonken we niet.

Er is niets mis met 2x douchen per week als je niet de pan uit stinkt naar zweet. Toen mensen nog geen douche hadden gingen ze 1x per week (of nog minder) naar het badhuis of thuis in de tobbe en daar zijn ze óók groot mee geworden. Bovendien heb ik ergens gelezen dat mensen tegenwoordig voor van alles en nogwat allergisch zijn geworden omdat ze zich juist teveel wassen. Ik weet niet of dat waar is maar ik weet wél dat wassen heus niet altijd zo goed is.

Het ligt ook aan de leeftijd natuurlijk, als je meer in de pubertijd zit ga je ook meer zweten. Zelf douche ik 3 keer per week en ik ben 12. Maar ik zweet ook niet heel veel, en als ik zweet gebruik ik gewoon deo! Dat helpt bij mij erg goed. ;-)

2x per week, als zij niet meer nodig heeft kan dat best. Zelf douche ik vrijwel dagelijks. Niet omdat ik anders ga stinken maar omdat ik de gel uit m'n haar wil wassen. ;)

Niks mis met 2x per week douchen. Je bespaart water en het is beter voor je huid. Als je echter veel zweet of anderzins stinkt, is het omwille je omgeving aan te raden om je vaker te douchen.

Ja zeker is dat heel normaal. Je kunt je huid ook té schoon houden. Dat klinkt vreemd, maar iedere keer als je je wast, tast je het beschermlaagje bovenop je huid aan. Al dat water en zeep kan het natuurlijke evenwicht van je huid flink in de war schoppen. Dermatoloog (huiddeskundige) : Er zijn verschillende factoren die een droge huid veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van een te droge huid is tegenwoordig het overmatig douchen.

Bronnen:
http://gezondheid.plusonline.nl/uiterlijk/...

Je lichaam heeft van nature een vet laagje op je huid, dat je beschermd tegen infectie's van bacteriën en schimmels. Zou je alleen maar met water douchen en geen shampoo gebruiken, dan zou dat laagje intact blijven. Maar juist door al ons geboen met shampoo, maken we ons lichaam vaak veel te schoon, juist hierdoor hebben we meer last van bactrién die bij ons de zweetlucht veroorzaken, dus hoe meer je doucht, hoe sneller je naar zweet gaat ruiken. 2 keer per week douchen en je verders wassen waar nodig is geen enkel probleem en zal je trouwens minder vaak/vlug gaan stinken naar zweet. Je edele delen ga je toch ook niet met zeep wassen, want ook dan verstoor je de natuurlijke stoffen die ons juist beschermen , maar dat weten we meestal wel, maar dit andere niet.

Zoals alle voorgangers al zeggen is teveel douchen niet goed. Maar door al die reclame moet je jezelf wel 3 keer per dag douchen en inspuiten met al die deo,s. Ieder mens die zweet,ik ook maar als ik zweet of gezweet hebt dan stinkt mijn zweet niet. Maar dat heeft niet iedereen zelf in de hand. Ik ken klanten bij ons die een uur in de wind stinken,terwijl ze zich volgens mij toch regelmatig douchen. Kan ook komen door gebruik van tabletten,tegen allerlei kwalen. Ik vind 2x per week redelijk,maar het ligt er ook aan wat voor werk je doet.

Dit is afhankelijk per persoon. Sommige mensen hebben het af en toe nodig om vaker te douchen. Het is niet goed voor je natuurlijke balans om vaker (met zeep) te wassen. Mijn persoonlijke balans: 2x per week douchen, de ene keer met, en de andere keer zonder zeep. De rest van de week was ik me met water. Niemand zegt dat ik stink, en mijn huid is gezond (zelfs een beetje droog).

mja das redelijk normaal ja .Zolang ze maar niet de pan uit stinkt. maar als jij iedere dag even onder de douche springt om je op te frissen dan is dat ook als heel normaal te beschouwen. Tip. wees niet te royaal met de zeep.

Tegenwoordig is twee keer per week te weinig. Maar nog niet zo lang geleden was 1 x per week normaal. Nog vroeger werd er helemaal niet gewassen. We gaan dus vooruit.

dat is bij iedereen anders, maar ik heb gehoord dat op de douchekop veel bacterien zitten...maar ze zijn niet schadelijk voor je. zelf douche ik gewoon bijna elke dag

Zoals al eerder gezegd; je huid heeft een zelfregulerende werking. De huid heeft een bepaalde zuurgraad, de Ph waarde..Dit moet zoveel mogelijk neurtraal zijn. Als je je alleen met water zou douchen dan heeft je huid en uur of 8 nodig om zich te herstellen tot de normale zuurgraad. Als je je met zeep wast is dat een verdubbeling, dus 16 uur.. Zou je je dus zeg 2 maal per dag wassen/ douchen dan komt je huid niet meer op de normale zuurgraad met alle gevolgen van dien. Droge huid is er 1 van maar idd ook infecties krijgen een grotere kans. een tijd terug bleef men mensen die verzorgd moesten worden wassen. Dan heb ik het over dementerenden die niet meer zindelijk waren of verstandelijk gehandicapten om eens twee categorieen te noemen. Men bleef maar boenen en de patienten gingen steeds meer stinken en kregen veel huidproblemen.. Na onderzoek is men gaan experimenteren met minder wassen, normale hygiene maar niet dat extreme eer. De huidproblemen werden zienderogen beter en de stank trok weg. Er zijn steeds meer mensen die nog wel douchen maar geen zeep meer gebruiken. Ook het haar wassen zonder shampoo is steeds meer bekent aan het worden. (Daar ben ik er 1 van en zou willen dat ik dit jaren eerder zou hebben ondekt!!)

Teveel douchen droogt je huid uit. Ik sluit me aan bij alles wat de voorgangers hiervoor hebben gezegd. Buiten dat het je huid uit droogt kan je weerstand door teveel douchen afnemen. Je haalt het beschermlaagje wat je huid opbouwt elke keer weer weg. Hierdoor zou je eerder ziek kunnen worden bijv.

Wat is normaal...en wie bepaalt dat dan... Laat ik het zo zeggen...de een moet twee keer per dag douchen anders ga je het al ruiken. En de ander 1 keer per dag. En weer een ander...ruikt pas na 4 dagen. En sommige ruiken nooit naar zweet en kunnen dus zoals dit meisje...2 keer per week douchen. Ik had vroeger buurkinderen die gingen nooit onder de douche want die hadden ze niet. En die wastte zich maar 1 keer per maand ofzo en stonken dus niet. En waren ook NOOIT ziek. Ik wastte me elke dag en was altijd ziek of onderweg. Het is maar net hoe sterk iemand zweet en dat bepaalt hoe vaak iemand zich zal douchen.

Ja, dat is volkomen normaal, sterker nog, het is vermoedelijk zelfs gezonder dan dagelijks douchen, laat staan twee keer per dag. In de eerste plaats betekent niet douchen natuurlijk niet dat je je niet wast. Ten tweede kan douchen, zeker als je zeep gebruikt, juist de óórzaak zijn van verhoogde zweetproductie en afscheiding. Zoals je haar ook vetter wordt naarmate je het vaker wast. Verder is ook de mate waarin je kleren wisselt (en wat voor stoffen je draagt) daarop van invloed. Een mens is geen waterdier, en hoewel we best wat water kunnen weerstaan, hebben we het feitelijk maar mondjesmaat nodig. Een zeemansdouche of kattenwasje volstaat in de regel uitstekend om nergens anders naar te hoeven ruiken dan huid en eventueel een lichte zeepgeur. (Te zwaar is al snel penetrant en vervelend voor je omgeving). Als je echter echt elke ochtend naar zweet riekend wakker wordt, is er echter vrees ik wel iets anders aan de hand dan te weinig douchen ; dat lijkt me nou juist weer verre van normaal. En die oorzaak kan iets simpels zijn als veel te warm slapen , eventueel in / tussen niet-natuurlijke stoffen, maar ook een verstoring van de zuurgraad van je huid - die inderdaad door teveel wassen kan komen. Niet alleen voor je gezondheid maar ook voor het milieu is het beter maximaal eens per dag kort , niet te heet te douchen met zo weinig mogelijk zeep (liefst zeepvrije waslotion), en daar hoef je ECHT niet vies van te worden/blijven. Er zijn meer manieren om jezelf schoon en fris te houden, en die komen niet allemaal uit een flesje of een spuitbus.

Mijn oma was niet gewend aan douchen. Die was er eenvoudigweg niet toen ze jong was. Toen er eenmaal een douchecabine, en later een badkamer in haar huisje kwam vond ze het maar een raar ding. Ze gebruikte de ruimte om de was op te hangen. Mijn oma heeft in haar leven NOOIT onder de douche gestaan. Ze waste zich dagelijks met een washandje waar dat nodig was. En weet je wat? Ze stonk niet, integendeel. Er hing een altijd een heerlijk zacht omaluchtje om haar heen. Ze heeft nooit huidproblemen of wat dan ook gehad, trouwens. Kortom: Douchen is blijkbaar uberhaupt niet nodig. Natuurlijk, het is lekker en je frist er letterlijk en figuurlijk van op. Maar de mensen maken elkaar tegenwoordig gek met hun overdreven, overbodige en zelfs schadelijke hygienische maatregelen.

Niks mis mee, juist beter om niet elke dag te douchen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100