Kunnen horlogebandjes universeel zijn?

Kunnen sommige horlogebandjes zowel door mannen als vrouwen gedragen worden? Of is er altijd wel een onderscheid te maken hierin bij de juwelier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een groot deel is universeel, bij enkele van de grotere merken kan men enkel kiezen tussen man-vrouw model. Wij kunnen zowel universele als merkoriginele onderdelen en horlogebanden leveren.

Bronnen:
https://www.excluso.be/horlogebanden-onderdelen

Horlogebandjes zijn in beginsel universeel. De kleur en/of het motief kan een bandje wel meer/minder geschikt maken als universeel bandje, maar de neutrale bandjes, bijvoorbeeld van bruin of zwart leer, kunnen door zowel mannen als vrouwen worden gedragen. Bij het kiezen van een bandje ben je afhankelijk van de maat van het horloge. In het verleden waren dameshorloges doorgaans aanzienlijk kleiner dan herenhorloges, maar tegenwoordig hebben veel dameshorloges ongeveer dezelfde doorsnede als herenhorloges. Dus zeker de brede horlogebandjes zijn vaak universeel. De smallere zullen meer geschikt zijn voor de kleinere dameshorloges. En verder is het meer een kwestie van je eigen smaak of voorkeur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100