Hoe komt het dat kleren muf gaan ruiken als ze wel gewoon gewassen zijn? en wat kan je er tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt de vetluis in je wasmachine ! Gelukkig is hij gemakkelijk te bestrijden. Toegevoegd na 2 minuten: zie hier voor goede tips . Niets aan toe te voegen . Zelf laat ik mijn wasmachinen om de 10 beurten +- , een keer 95 graden draaien. www.goeievraag.nl/vraag/fris-ruikt.20172 Toegevoegd na 6 minuten: Dit is ook een goeie vraag daarover: www.goeievraag.nl/vraag/handleiding-wasmachine-wasmiddel-poedervorm-gebruiken.16776

Dan zou ik toch eerst moeten weten hoe jij je was behandelt. En wanneer het muf gaat ruiken. Te lang in de wasmachine laten zitten, na het wassen? Te lang in de wasmand laten liggen en misschien nog niet helemaal droog? Niet helemaal droog toen het in de kast ging? Een klerenkast die niet goed ventileert?

Nee niets van dit alles. Het filter is uiteraard verstopt! Hierdoor blijft er steeds vuil water achter waarin je je nieuwe was weer inlegt. Zo wordt het nooit helemaal schoon. en ruikt het muf. Gewoon even je filter schoonmaken. Let op dat je een waterzuiger bij de hand hebt tegen het water dat eruit gaat lopen. Succes!

Hoogstwaarschijnlijk heb je een te vochtig huis. Ventileer goed en zorg er voor dat je de was goed droog in de kast hangt. Misschien kun je wat ventilatiegaten in je kast maken. Verder is het inderdaad belangrijk dat je je wasmachine af en toe op 95 graden gebruikt, zoverdwijnen muffe geurtjes uit de wasmachine.

Mijn eigen ervaring is dat voordat wij onze zolderverdieping gingen isoleren, waar geen verwarming zat, het regelmatig erg koud of erg warm was, er was een grote themperatuurs schommeling, hierdoor kon de lucht van de benedenverdieping makkelijk op de zolder condenseren, dus vocht. Door deze vocht kunnen schimmels ontstaan die de kleding een muffe lucht geven, soms zo erg, dat het opnieuw gewassen moest worden. Sinds de zolder is geïsoleerd, is dit probleem helemaal over, het is nu veel minder warm en minder koud, dus geen condens meer, dus geen schimmels, dus geen muffe kleren.misschien heb je wat aan dit verhaal en herken je bepaalde punten en anders meer stoken en meer luchten/ ventileren.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100