Hoe is de (idiote) mode ontstaan van gescheurde spijkerbroeken?

Ik blijf mij hierover verbazen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is Kurt Cobain de aanleiding geweest om deze broeken te fabriceren. Hij werd vaak gezien in gescheurde jeans. Zijn invloed en de vraag naar gescheurde spijkerbroeken bleef niet onopgemerkt door de ontwerpers. Zo werden deze broeken-met-gaten populair. Toegevoegd na 16 uur: Toen beroemde sterren de jeans ook begonnen te dragen, werd deze modetrend een groot succes: http://www.blog.apparelsearch.com/search/label/ripped%20jeans

Bronnen:
http://www.apparelsearch.com/terms/r/rippe...
https://brokegirlbeautyblog.wordpress.com/...

Hollandse vrouwen staan bekend om hun liefde voor spijkerbroeken, maar soms wil je gewoon even wat anders. Een gatenbroek maakt je outfit een stuk specialer en meer sexy. We like! Wanneer het dan ein-de-lijk mooi weer is en je hebt een lekker kleurtje opgelopen wil je dat natuurlijk ook laten zien aan de rest van de wereld. Als je nog een beetje mooie knieën hebt ook dan kun je die gelijk laten zien. De zomer, wij kunnen niet wachten. Een leuke croptop en een gescheurde spijkerbroek eronder, bring it on! Wanneer de zon echt goed haar werk doet zorgt die broek ervoor dat je nog een beetje kan ademen. Ideaal toch?

Bronnen:
http://www.ze.nl/p/161685/waarom_we_van_ge...

Media-wetenschapper John Fiske beschreef het dragen van armoedige of gescheurde jeans als een voorbeeld van zijn "excorporation concept", dat "is het proces waarbij de ondergeschikten hun eigen cultuur maken van de middelen en goederen die door het dominante systeem worden geleverd". Door het dragen van gescheurde jeans of andere vrijwel vergane producten, vermindert men het aantal gekochte spijkerbroeken en neemt daardoor minder deel aan het kapitalisme, het dominante systeem. Dat is ongeveer de vertaling van de tekst op deze website https://en.wikipedia.org/wiki/Jeans#Distressed_jeans over dit onderwerp. Het zou (voor sommigen) dus een soort protest kunnen zijn tegen (de uitwassen van) het kapitalisme.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Excorporation
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeans#Distre...
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Fiske_(...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100