Kan iemand die kaal is ook roos krijgen?

Toegevoegd na 9 minuten:
Even voor de duidelijkheid: Colconbri is niet kaal :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het is namelijk een aandoening van de hoofdhuid en niet een aandoening van het haar. Wel zou iemand die kaal is minder last kunnen hebben van roos, omdat het simpelweg niet in het haar blijft hangen. Ook zou de luchtstroom bij iemand met een kaal hoofd wel eens van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van de hoofdhuid en daardoor minder schilfers ontstaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer zorg aan mijn kale kop besteed, dan in de tijd dat ik wilde lokken had :)) Beetje olie, vaak scheren en oppoetsen ;-))) Maar roos heb ik af en toe nog steeds, al is het minder zichtbaar.

Bij de bloemist ja

Schilfertjes hebben op zich niks te maken met het haar, maar met de hoofdhuid. Als je natuurlijk om een of andere reden kaal bent geworden, kan het wel zijn dat dat invloed uitoefent op het al dan niet ontwikkelen van schilfertjes. Maar, in normale omstandigheden kan iemand die kaal is dus nog steeds last hebben van roos.

Ja want roos komt niet door je haar maar door je huid. Roos Wanneer de schilfervorming op de hoofdhuid meer dan normaal is, spreken we van roos. Wat er gebeurt is datde hoofdhuid haar weerstand verhoogt. Zo wordt er meer talg geproduceerd waardoor de schimmel Pityrosporum Ovale (deze komt ook voor op een gezonde hoofdhuid) zich sneller zal vermeerderen. Deze hoge concentratie veroorzaakt roos en gaat gepaard met een irriterende jeuk.

ja, maar met conditioner wordt dit euvel wel verholpen !!!!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100