Hoe kan ik drukplek bij mijn allstars voorkomen?

Ik heb een beetje een raar probleem. Ik kocht een maand geleden allstars in maat 37.5, normaal heb ik 38, maar deze zaten prima in de winkel. Ik heb ze goed ingelopen en toen zaten ze ook nog goed, maar na een aantal keer dragen begon ik erg last te krijgen van mijn hiel. Heel raar, maar het voelde letterlijk alsof mijn hiel op één punt het werd afgekneld. Dit terwijl mijn voet in de rest van de schoen genoeg ruimte heeft en ik zelfs met mijn hak een beetje omhoog en omlaag schuif als ik loop.
Toen ik laatst mijn schoen uit deed (ik heb het alleen links) zat er een blauwe plek. Ik snap dat het niet gezond is om deze schoenen nog aan te doen, maar aangezien ik ze toch graag niet weg wil doen vraag ik jullie om hulp.
Is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt of is er iemand die een goede oplossing heeft?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Die tip van Ivana kan helpen. Ik heb dat zelf nooit geprobeerd. Ik deed met mijn schoenen altijd een haar föhn erin de schoenen van binnen goed warm maken en dan meteen aantrekken en een flink stuk lopen. Heeft hetzelfde effect. Let wel op dat je niet te lang doorgaat met verhitten. Anders kun je ook nog een paar lederen inlegzolen proberen. Of vraag bij de schoenmaker of hij iets weet. Andere optie: Mogelijk is er in de schoen iets kapot waardoor de binnenzool inzakt? Of iets dergelijks, dat moet een schoenmaker zeker kunnen zien. Als dat het geval is, terug naar de winkel. Dan heb je garantie. Optie 2: Heb je sinds kort andere sokken met een binnenkant die erg pluist? Of is er een steentje (bijvoorbeeld een korreltje kattenbak grid) in je sok blijven zitten waardoor de voet geïrriteerd is geraakt? Toegevoegd na 2 minuten: Oh en als je het alleen bij je hak hebt. (Ik weet niet precies wat je bedoelt met "hiel") dan kan je bij de schoenmaker op die plek een leertje laten plakken. Dat doet een vriendin van mij ook altijd bij haar All Stars. Zij vind ze erg mooi en lekker lopen maar haar gak raakt altijd geïrriteerd bij deze schoenen. Dat leertje verhelpt dit.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100