Als je nooit je haar zou afknippen hoeveel meter zou het dan zijn na bijvoorbeeld 80 jaar?

En zijn er mensen die het nog nooit afgeknipt hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De snelheid waarmee haar groeit is globaal genomen zo’n 1,25 cm per maand, wat zo’n 15 cm per jaar betekent. Bij het ouder worden kan de snelheid afnemen tot slechts 0,25 cm per maand. Dat is 3 cm per jaar. Dit is daarom ook de reden dan de man met de langste haren, geen haarlengte heeft van 12 meter. Omdat je haargroei afneemt. Stel; je haar blijft 15 cm per jaar groeien tot je 40ste. Dan is je haar ongeveer; 15cm x 40jaar = 600 cm = 6 meter. Van je 40ste tot je 80ste groeit je haar maar 3cm per jaar. 30jaar x 3cm = 90 cm. De totale lengte is dan 6,90 cm. Dit is dan heel globaal genomen maar het zal wel veel minder zijn omdat je haar ook kan afbreken door verschillende omstandigheden (klitten, harde wind ect.)

.

Na 80 jaar zal je haar dan ca. 12 meter lang zijn. Het groeit ca. 15 cm per jaar.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

Waarschijnlijk ben je dan kaal.

http://www.depers.nl/opmerkelijk/418184/Bejaarde-heeft-nooit-haar-geknipt.html Die man is 79 en zijn haar is 2,7 meter lang.

Haar kan niet eindeloos doorgroeien. Haar groeit max. 6 jaar en dan laat het los. Hoe goed je het ook verzorgt, op een gegeven moment stopt het. Het langste gezonde haar ooit gemeten is 5.67m Het behoort tot Xie Quiping uit China.

Het is geen antwoord op je vraag,maar ik moest reageren...n.a.v je stukje bij de Soos. Jij moet het niet laten groeien hoor,Zondag,want dan kan mannie je niet meer achterna met de knipschaar...en ook het knuffelen is dan verledentijd hahahah

Ik heb ooit gehoord dat de haargroei per persoon verschilt. De gemiddelde groeilengte is inderdaad 1 cm per jaar, maar sommige mensen die hun haren willen laten groeien, komen niet verder dan de schouders. Het verschilt dus per persoon hoe lang het kan worden.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100