Ik heb 4/5 weken geleden gaatjes laten schieten, maar ik wil met mijn gala grote oorbellen dragen. is het heel erg als ik ze nu al uit doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, niet erg. Wel alles goed schoonmaken met bijv. sterilon en nadien weer je schoongemaakte zweerknopjes indoen.

zolang ze maar niet heel zwaar zijn. En daarna zou ik weer de gewone schietknopjes indoen, maar wel eerst goed desinfecteren!

Als het ringen zijn, hoef je daarna niet je schietbellen weer in te doen. 4/5 weken is al best lang. Wel tot zes weken blijven desinfecteren.

Als ik jou was zou ik daarna dan wel weer je schiet oorbellen indoen voor 3/4 weken. Ik weet dat het lang is maar daardoor heelt het gaatje mooi en loop je minder kans dat je gaatjes later dichtgroeien.

De genezingstijd is 6-9 weken (vooropgesteld dat er niks bijzonders opdoet zoals bijvoorbeeld een ontsteking). Gaatjes worden geschoten door (als het goed is) iemand die daar een vergunning voor heeft en gebruikt deze persoon gesteriliseerde schietknopjes van titanium. Als je te vroeg gaat wisselen dan is het mogelijk dat het wondje nog niet helemaal is genezen. Het nieuwe sieraad zal niet gesteriliseerd zijn en het risico van ontsteking is dus aanwezig. Toegevoegd na 52 seconden: Oja: Steriliseren is iets anders dan desinfecteren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100