Waarom zijn er nog mensen die stinken?

Met alle geuren die er te koop zijn, is dat helemaal niet nodig.
Toch zijn er nog genoeg die echt stinken naar zweet!
Ruiken ze dat zelf niet of interesseert het ze niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk als reden : beide! Vers zweet hoeft niet eens sterk te ruiken, is ook meer iets persoonlijks ;) Angstzweet, hier leuk stukje en onderzoek over gedaan: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2009/07/15/hoe-ruikt-angstzweet is een sterkere geur, die flink afstotend kan werken, en zelfs met wel goed wassen en een evt deodorant nog te ruiken is! Mijn hond vertelt me altijd precies wie dit zweet bij zich draagt :) Of mensen dit zelf ruiken? Bekend zijn vooral de zweetvoeten, die ruiken de personen en zeker hun nabije omgeving echt wel :) Maar het is een feit, en dit ook zo met o.a huis-eigen-luchtjes, dat mensen na poosje hun eigen geuren niet meer ruiken en denken daarmee ook de anderen niet ;-) Of het dan wel of niet interesseert, kan ook te maken hebben met een bepaalde levensstijl...mijn zus en gezin vond ik jarenlang flink meuren (met name ook zweet) en toen ik hierover openlijk begon, bleek dit te maken te hebben met hun drang om weer zo basic en natuurlijk mogelijk te gaan leven! Gelukkig is deze hype nu over en kan ik zonder misselijk worden weer hun gaan bezoeken :)

Stank is relatief.

Ze ruiken het vaak zelf niet en dat het te koop is wil nog niet zeggen dat men het ook koopt. Als je iets niet als probleem ziet, zoek je er ook geen oplossing voor.

Misschien zijn dit gewoon erg onhygiënische personen. Of misschien zweten zij overmatig en helpt een deoderant niet meer. Wellicht willen zij geen deodorant gebruiken omdat deze kanker kunnen veroorzaken. Misschien vinden ze tandenpoetsen niet prettig, misschien stinkt hun huis of werkomgeving en trekt deze geur in hun kleren. Of misschien wassen zij hun kleren gewoon helemaal niet.

Omdat sommige mensen het zelf gewoon echt niet door hebben! Toegevoegd na 12 minuten: Bah er zijn genoeg mensen die het niet intereseren. Er zijn ook genoeg mensen die het dus zelf niet door hebben hoe? Dat weet ik niet en snap ik zelf ook niet. Door niet te douchen, geen deo gebruiken, of juist alleen maar deo gebruiken zonder van te voren te wassen. Als je last hebt van een sterke zweet geur kan deo alleen maar helpen als je van te voren wast dus steeds maar deo en deo zonder te wassen gaat ook stinken.

Omdat: Iedereen een andere gewoonte mbt hygiëne heeft Iedereen andere eetgewoonten heeft Iedereen een andere spijsvertering heeft Niet iedereen de kleren na 1 keer dragen wast Niet iedereen van toegevoegde chemische geuren houdt of er zelfs allergisch voor is. De voornaamste reden is dat mensen hun eigen lichaamsgeur niet ruiken.

Stinken naar zweet en dergelijke is echt wel te voorkomen met goede hygiëne maatregelen. Op tijd douchen, kleding wisselen en gebruik maken van deo's. Sommige mensen ruiken inderdaad niet echt lekker. Misschien heeft het met laksheid te maken of ongeinteresseerdheid. Je eigen zweetlucht ruik je echt wel, dus dat ze het niet door hebben is niet de reden.

Omdat de ene persoon meer lichaamsgeuren heeft dan een ander en bij somige mensen helpen zelfs deodorants niet. Toegevoegd na 45 seconden: ook herkennen veel mensen hun eigen lichaamgeur niet omdat ze der aan gewent zijn geraakt

Die met die gekochte geuren stinken vaak het hardst. Soms ruik je ze op meer dan 10 meter over straat.

Dikwijls hebben ze het zelf niet meer in de gaten, het is immers hun vertrouwde huisgeurtje geworden! Overigens, vers zweet stinkt niet, de geur ontstaat door bacterieën op de huid en het zweet er dus een tijdje op het lichaam zit. Ook voeding is van invloed.

Omdat er nog steeds mensen zijn die ongezond leven en eten. De één stinkt naar drank, en de ander naar sigarettten of zweet. Ieder mens heeft zijn eigen unieke geur, maar feit is wel dat deze geur steeds neutraler wordt indien men gezonder gaat leven en eten. Natuurlijk is het niet altijd prettig om naast iemand te staan die die naar zweet ruikt, maar ik vind al die chemische parfums ook vreselijk stinken. Met mate gebruiken hebben sommige mensen nooit van gehoord. Met name oudere mensen gebruiken vaak enorm veel, en misschien komt dat omdat hun eigen reukvermogen verminderd is. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind overdadig deodorant en parfum gebruik echt vies stinken, minstens net zo vies als zweet kan stinken.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100