Mag een meid strak broek dragen met een hoofddoek?

ik kan meisje zij draagt hoofddoek en strak broek met kort shirt maar haar vriendinnen zeggen dat het niet mag ik vind het zo raar ik kan het niet meer man...help me a.u.b.
geef zo snel mogelijk antwoord a.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk mag het niet alleen zouden de ouders het goed vinden. Toegevoegd na 2 minuten: Strakke broeken zijn haram en mogen niet in de islam Toegevoegd na 5 minuten: een vrouw mag volgens de islam geen lichaamsvormen en rondingen laten zien

Van wie zou dat dan moeten mogen? Bedoel je of het volgens de Islamitische voorschriften is? Of dat het voldoet aan de gemiddelde Nederlandse fatsoensnorm? Op dit moment loopt in Zuid-Nederland de hele bevolking uitgedost als halve randidioot (inclusief mezelf) dus JA, natuurlijk mag dat!

In dit land ben je vrij te dragen wat je wil. dat sommige vanuit hun geloofsovertuiging daar anders overdenken kan, maar heeft geen enkele waarde. Als zij dus met een strakke broek en een hoofddoek wil lopen is dat haar zaak en daar heeft niemand wat mee te maken.

Uit de opmerking hoofddoek spring ik meteen maar even tot de conclusie dat je een islamitische achtergrond hebt, en dat de vraag of het mag gaat over of het binnen de islam past. Dat is iets waar je toch echt met je religieus leider en of ouders over moet praten. Het is geheel afhankelijk van je specifieke islamitische stroming. Het afdekken van je haren en het al dan niet dragen van losse kleding hebbe wel dezelfde basis, maar verschillende 'intensiteitsgraden'. ik ben geen moslim deskundige. Wel weet ik dat de hoofddoek een van de eerste kledig stukken is die je gaat gebruiken om jezelf te bedekken.

Het is helemaal niet belangrijk wat anderen ervan vinden. Zij weten ook niet precies hoe het werkelijk moet. Bepaal zelf wat goed voor je is!

Ieder mens is een onderdeel van zijn/haar subcultuur. Dus als jij je anders wilt gaan kleden, zoek dan een groep waarin je kunt zijn zoals je dat wilt. Desnoods ga je van de ene naar de andere islamitische stroming of je sluit je aan bij een groep vrije islam meiden. Kijk goed rond of je een moslim meisje ziet die zich een beetje gedraagt zoals jij dat wil en spreek die dan aan en vrag haar om raad. Moslim jongens zijn over het algemeen vrij benepen en kortzichtig. Praat dus niet met hen daarover

Een antwoord vanuit puur islamitisch oogpunt: nee. Een strakke broek rijmt niet met de bedoeling van een hoofddoek. Vrouwen behoren zich te bedekken (hals en armen moeten bedekt zijn en benen tot onder je enkels). Het is de bedoeling dat er geen lichaamsvormen zichtbaar zijn, in een strakke broek worden deze wel zichtbaar. Dus als je het helemaal goed wil doen volgens islamitisch voorschrift, draag je wijde kleding die alles camoufleert en maak je er één geheel van. Dat een moslim(a) in Nederland woont waar wel alles wordt geaccepteerd, is irrelevant aan deze vraag. In welk land je ook woont, de islam/koran blijft hetzelfde en de voorschriften ook.

Iedereen mag dragen wat hij/zij wil. Als ik een boerka wil dragen met daaronder een strakke speedo zwembroek mag ik dat doen. Als je een hoofddoek wilt dragen, draag het. Als je een strakke broek wilt dragen, draag het. Jij bepaalt wat je draagt, niet je vriendinnen.

ik denk van niet hoor

Volgens de Islam mag dit niet. Vrouwelijke vormen mogen niet zichtbaar zijn. Toegevoegd na 4 minuten: Dit meisje kan in dit geval beter de hoofddoek thuis laten want een hoofddoek en een strakke broek met kort shirt is tegenstrijdig. Toegevoegd na 1 dag: Dus ben je moslima en wil je leven volgens de regels dan hoort dit niet.

Het mag niet.! Maar ze doen het wel...

Ik vind het prima...ze moet er wel het figuur voor hebben, wil het een beetje leuk staan. Maar ook als dat niet zo is, dan mag het nog.

Het mag. Als je het puur vanuit de religie bekijkt, staat in zowel de koran en de bijbel dat een vrouw haar schoonheid niet mag tonen. Ook kleding die strak zit, bedekt deze schoonheden. Zolang ze maar niet in doorschijnend ondergoed de straat opgaat. Ik zou me er niet te druk over maken, maar laat haar zelf kiezen hoe ze zich kleedt. Net zoals jij zelf kiest welke kleding je draagt.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Awrah
http://www.altafsir.com/ViewTranslations.a...

Nee, de hoofddoek is oorspronkelijk bedoeld om de vrouwelijke aantrekkelijkheid te verbergen voor andere mannen dan haar partner. Een strakke broek benadrukt nou weer die vrouwelijkheid. Zelf heb ik het idee dat veel meisjes die hoofddoek dragen om een soort van groepsgevoel te benadrukken en niet zo zeer uit religieuse overwegingen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100