Mijn dochter heeft een jaar geleden gaatjes geprikt in haar oren. Ze wil haar oorbellen soms weleens uit. Mag dit?

Het is toch zo dat de gaatjes in de oren weer dichtgaan als je de oorbellen uitdoet? Wanneer deze pas geprikt zijn dus? Welke tijd moet verstreken zijn wanneer je dit veilig kunt doen en je de oorbellen b.v. een dagje uit kunt laten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een dagje kan je dochter ze zeker uit laten. Zes tot acht weken staat ervoor. Dat is dat je dan je zweerknopjes in moet laten. Hierna mag je ze wisselen met andere oorbellen. Gebruik hiervoor wel Sterelion, dat is een van de beste ontsmetters. Laat nu nog niet twee maanden haar oorbellen uit, want dan is er nog teveel kans op dichtgroeien. Maar een dag moet zeker lukken. Veel plezier met proberen!

De tijd is er wel dat ze haar oorbellen gewoon een dagje of wat langer uit kan laten. Het ligt ook aan de persoon zelf. Bij sommige personen groeien de gaatjes snel dicht en bij anderen groeien ze langzaam dicht. Ik zelf kan wel een 1 jaar zonder oorbellen en hou mijn gaatjes nog steeds open. Maar bij sommigen zijn de gaatjes na 1 maand al weer dicht gegroeit. Dus mocht ze ze uit doen voor een langere poos let er dan wel op dat ze niet dicht groeien. Dit kunt u controleren door af en toe het pinnetje van de oorbel er in en er uit te doen om te controleren of de gaatjes nog open zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100