Hoe bestrijdt je jeugdpuistjes het best

Wat kan je allemaal doen tegen de jeugdpuistjes. Wat zijn goede methoden om het tegen te gaan waardoor ze gauw verdwijnen, dan naast het uitdrukken, maar andere tips.

Dus welke methoden hebben jullie misschien wel gebruikt of welke zijn het beste??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb hier een heel aantal bruikbare tips voor je; ■Smeer er tandpasta op, bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat en 's morgens is hij ingedroogd. ■Zonlicht heeft meestal een gunstig effect op acne. Het ultraviolette licht dat van de zonnestraling afkomstig is, zorgt er namelijk voor dat de uitvoergangen van de talgklieren beter openblijven. Verder maakt het de talg wat dunner, waardoor deze minder stagneert in het follikelkanaal, en werkt het bacterieremmend. ■Smeer voor het slapen gaan zinkzalf op de pukkel en de volgende dag is het uitgedroogd. ■Voor puistjes is het belangrijk om ze schoon/bacterie vrij te houden. Ga er met een klein beetje alcohol over (bijv. ecinacea force op keukenrolpapier) en maak daar je puistjes/gezicht mee schoon. ■Koop bij de drogist biergist tabletten, want deze werken bloedzuiverend, helpt daarom ook bij wratten. ■Jeugdpuistjes: Zodra je puistje op ziet komen dan dep je er een druppel echinaforce op. Liefst paar maal per dag. Inlaten drogen en het puistje komt niet eens meer op. ■Maizena met water mengen en dit op de puistjes smeren even laten intrekken en daarna met lauw water afspoelen en dit een paar dagen herhalen. ■De gel van aloë-vera plant diverse keren per dag over de puist(en) wrijven, let wel op kleding, aloë geeft blijvende vlekken, maar helpt fantastisch tegen puistjes! ■Doe voor het slapen gaan wat trekzalf op je puistje, dan is ie de volgende dag super rijp en zo dus direct weg zonder grote wonden te krijgen doordat je er te vroeg aan gaat zitten. ■Tea-tree olie helpt ook erg goed tegen puistjes. Je gezicht goed reinigen en dan die olie op je puistje doen. ■Bij last van puistjes was dan regelmatig je handen met zeep want de grootste bron van bacterieen zijn je handen en zonder dat je het weet zit je veel aan je gezicht. ■Benzac. Voor het naar bed gaan een op het puistje en de dag erna is er al bijna niets meer van te zien. In verschillende doseringen te krijgen, maar de minst sterke is waarschijnlijk al goed genoeg. Denk eraan ook gezond te eten en veel (water) te drinken. Zo moet het toch lukken lijkt mij. Heel veel succes ermee!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

Benzac is het wondermiddel voor puistjes te koop bij de apotheek. Voor het naar bed gaan een beetje op het puistje smeren en de dag erna is er al bijna niets meer van te zien. In verschillende doseringen te krijgen, maar de minst sterke is waarschijnlijk al goed genoeg.

Bronnen:
Oma weet raad

Wij hebben zo'n Blemish tree stick. Dan helpt het uitdrogen.

Gezond eten. Groenten en fruit en geen of weinig snacks. Veel water drinken (voert afvalstoffen af). Uiterlijk iedere dag je huid met een goede scrub scrubben.

Inderdaad gezond(er) eten, minder vet dus. Voorts kan geen kwaad om de puistjes uit te doen knijpen als ze wat rijp zijn. Echter, belangrijk is wel om je gezicht goed schoon te houden of te desinfecteren, bijv. met een eenvoudig stukje Unicura-zeep en/of aftershave lotion (alcohol). Doe dit gerust 3 x per dag en jawel, na een kleine week zie je duidelijke verbetering! Suc6

Ha, die Paul91; Ouder worden wil ook vaak wel helpen.

Vet of slecht eten hoeft geen invloed te hebben, helemaal niet bij Acné... Ik zou eens per maand naar de schoonheidsspecialiste gaan als je je dat kan perimitteren, ga anders naar een dermatoloog. Zelf niet te veel in knijpen, krijg je een heel lelijke huid van!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100