Kan je een stretch broek verven?

Heb een lichte kleur stretch broek kan ik deze zwart verven? of neemt hij dan de kleur niet aan, wie heeft hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat gaat niet, stretchstof bevat een synthetisch weefsel dat niet geverfd kan worden, ook blijven de naden en rits de kleur die het is, je kunt het natuurlijk wel doen, maar dan krijg je een gemeleerde broek, de plekken die katoen zijn, worden de nieuwe kleur, de synthetische draden blijven de kleur die ze nu zijn, wat trouwens een heel leuk effect kan geven, dus als je de broek niet meer draagt zoals hij nu is, is het zeker een experiment waard.

Meestal gaat dat niet helemaal goed, kleding verven kan alleen als het 100% katoen is. Stretch is volgens mij een combinatie van katoen en elastiek of spandex. Bij spijker- en andere broeken wil het ook nogal eens voorkomen dat alleen de stof de nieuwe kleur aanneemt terwijl de naden(het garen) gewoon wit of geel o.i.d. blijft. Kijk dus eerst van welk materiaal/materialen je broek is gemaakt. Op de verpakking van de kledingverf staat welke stoffen niet geschikt zijn om te verven. Succes!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100