Hoe voorkom ik zo een nare vouwlijn in de kraag van mijn polo T-shirts?

Hallo mede-GV'ers,

Er zit al een tijdje een rare vouwlijn in de kraag van een Fred Perry polo T-shirt van mij (zie foto). Hierdoor loopt de kraag scheef in gevouwen stand. Dit vind ik erg jammer aangezien Fred Perry niet bepaald goedkoop is.
Ik heb geprobeerd het eruit te krijgen, maar het wil maar niet lukken. Ik heb het gestreken, platgestampt en teruggevouwen, maar niks wil werken. De vouwlijn blijft zitten en ik moet het eerst 10 minuten strijken voordat de kraag gelijk is. Als ik het dan weer was ben ik weer bij het begin...

Nu heb ik de hoop opgegeven, maar vandaag zijn mijn nieuwe Stone Island Shirts binnengekomen en ik wil dit probleem absoluut voorkomen! De kragen zijn van dezelfde stof (cotton), dus kan het probleem hier in principe voorkomen.

Weet iemand hoe dit ontstaat zodat ik het aan de hand van de oorzaak kan voorkomen? En weet toevallig iemand hoe ik de vouwlijn uit mijn Perry shirt krijg?

Alvast bedankt!

Pesu

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor je nieuwe shirts, de vouw niet strijken op de strijkplank maar aan een hangertje, met een goed stoomstrijkijzer kan je horizontaal strijken of eigenlijk meer stomen. Op de strijkplank krijg je de vouw niet goed omdat die eigenlijk iets rond loopt. Heb je geen stoom strijkijzer strijk dan geen vouw in de kraag. Strijk de kraag ' open' hang het shirt aan een hangertje en vouw de kraag goed.

de stomerij kan het voor je verhelpen door het te stomen en daar extra aandacht aan te geven. Is het er zo uit ;)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100