Kan een opticien de sterkte van een oude bril bepalen?

Ik heb nog een oude bril liggen. Die is al lang niet sterk genoeg meer. Ik wil die nu weggeven aan een organisatie die brillen inzamelt voor de derde wereld.

Het probleem is dat ik niet meer weet wat de sterkte precies was. Kan een opticien bij een bestaande bril bepalen welke sterkte de glazen daarvan hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, een opticien kan de sterkte van de bril bepalen. Sommige winkels verkopen tegenwoordig zelfs brillen zonder de ogen goed te meten, maar door de brilglazen te meten. Op basis van die gegevens wordt een nieuwe bril gemaakt. Of dat een goede ontwikkeling is in "optiek-land" is een ander verhaal, maar het is dus wel mogelijk om brilglazen te meten. Toegevoegd na 36 seconden: http://www.eyelovebrillen.nl/

Ja hoor die kan dat bepalen, maar die organisatie neemt die bril ook wel zonder dat ze de sterkte weten. En alle kans dat ze het zelf nog n keer overdoen

Bij een opticien kunnen ze dat voor je meten. Er is een apparaat met een soort punt waar ze de glazen op leggen en dan rolt de sterkte eruit. Super dat je de bril weggeeft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100