Waar kan ik leuke grote maten kleding kopen?

Modisch bedoel ik dan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Shoeby heeft een mooie collectie: http://www.shoeby.nl/dames/spotlight/zoi-specials.html

H&M, Hennes en Maurits heeft een speciale lijn voor grote maten: BIB (Big Is Beautiful) http://www.hm.com/nl/subdepartment/LADIES?Nr=4294959430&gclid=CM2F6_HWnKwCFUcj3god4ke4_w#N=4294961705

Ulla Popken is een winkel die speciaal voor grote maten is.

Ik heb zelf een kleine maat,maar ik weet door een vriendin van me(maat 48/50)dat ze bij C&A een grote matenafdeling hebben met een grote collectie leuke,moderne kleding. En helemaal niet duur,als je daar ook op wil letten. En zelfs een ( goedkope ) zaak als Bristol heeft best leuke jurkjes en shirtjes in XXL.

In elke grotere stad zitten wel een paar winkels van ketens die onder andere grote maten (vaak echter maar tot 52/ hooguit 54) verkopen. Denk aan M&S, Miss Etam, sommige vestingen van H&M en Promiss. Dan heb je natuurlijk nog de zaken die gespecialiseerd zijn in grote-maten-mode, maar die zijn vaak wat ouwelijk (Ulla Popken) of erg exclusief / prijzig. (Geen keten). Het probleem met grote-maten-mode is dat je niet zondermeer een kleine maat kunt vergroten tot een grote, - een valkuil waar toch veel ketens die grote maten 'erbij' doen intrappen, met als resultaat shirts met teveel borst- en te weinig buikruimte, te weinig romplengte, heupbroeken (!!), te lange pijpen, kortom, te weinig pasvorm. Vooral Ter Stal is hier meester in ; daar kíjk ik niet eens meer. Er zijn echter ook merken die WEL rekening houden met de wat andere bouw van grote vrouwen, zoals Twister, Xtwo en Yoek. Meestal worden deze verkocht in plaatselijke boetieks (niet van een keten). Vaak wel iets prijziger, maar echt honderd procent beter afkledend als je lichaam meer is dan een opgepompte maatje 46, maar alle kenmerken van een grote maat heeft (stevige benen, een buik die dikker is dan de heupen, lager borstpunt, rondere schouders, vollere rug etcetera). Via de startpagina vind je heel veel van deze kleinere winkels en ketens.

Bronnen:
http://grotematen.startpagina.nl/
http://navabi.de/_yoek.html?gclid=CMi0xqzZ...
http://www.twisterbigsizes.com/index.php?m...

Bij matoosin Amsterdam geweldige winkel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100