Ik heb al heel lang rode bultjes op m'n billen, wat kan ik er tegen doen?

Die bultjes lijken op een soort puistjes en soms worden ze erger en dan weer minder erg. Wat kan ik er tegen doen? Foto van internet afgehaald, hier lijkt het op, maar ik heb het iets erger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien gebruik je een bepaald wasmiddel of een wasverzachter waar je huid een allergische reactie op geeft. Gebruik bij voorkeur géén wasverzachter en wasmiddel zonder parfum. Het zou ook kunnen dat je huid zo reageert op te strakke en/of syntethische kleding. Draag alleen katoenen ondergoed en probeer te strakke broeken te vermijden. Om de bultjes te behandelen kun je Calendula-zalf van VSM gebruiken. Drie maal daags dun insmeren. Deze zalf (of creme) is homeopathisch dus op puur natuurlijke basis. Het bevat goudsbloemextract, dat verzachtend en helend werkt op de geïrriteerde huid (pukkeltjes, schaafwondjes, brandwondjes enz.). Ik gebruik het al heel lang en het helpt echt heel goed tegen dit soort kwaaltjes. Gewoon te koop bij de drogist.

Bronnen:
http://www.purelijfkracht.nl/calendulan_zalf

Ik zou hier even mee naar de huisarts gaan, het is namelijk onmogelijk om hier een zinvol antwoord op te geven als we alleen maar een foto zien waar het op lijkt. Ik heb zelf eczeem, wat ook erg lijkt op een bacteriele ontsteking of schimmel, wat het dus niet is.. snap je mn punt? Veel huidaandoeningen lijken op elkaar maar zijn totaal verschillend. Een huisarts kan uitsluitsel geven en je een creme of iets voorschrijven. kortste klap.

Of misschien zalf gebruiken die baby's helpen bij luieruitslag

Misschien zijn het aambeien en kun je een zalfje halen bij de apotheek, maar ik denk dat je er beter even mee naar de doctor kan gaan.

Je hebt acne op je bil Je moet naar de huisarts gaan want die kan dan een zalfje voor je uitschrijven

tip: goed schoonhouden, en daarna goed afdrogen. Dat kan de problemen ook verminderen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100