Is het normaal dat een tatoeage uitloopt als je ze wast?

Hey iedereen,

Ik heb sinds donderdag een zeer mooie tatoeage op mijn rechterbeen, waar ik absoluut trots op ben, maar er deden zich regelmatig vreemde dingen voor...
Gisteren waste ik me. Ik deed natuurlijk weinig water in bad en deed m'n been omhoog. Plots viel het op dat mijn tatoeage gedeeltelijk in het water lag, ik deed mijn been hoger en zag dat er precies inkt uit liep! Ik had schrik dat er iets zou gebeuren maar zag geen verschil aan de tatoeage. Toen ik daarna mijn kleren aandeed, zou ik per ongeluk over die tatoeage gegaan moeten zijn, een hele veeg inkt over de tatoeage!
Ook die veeg kreeg ik weg, je ziet geen verschil aan de tatoeage, maar toch.. Is het normaal dat die inkt zo snel uitloopt? Ik verzorg ze exact zo als me verteld is te doen.
Ook de dag na de tatoeage was het rood rond de tatoeage en deed het zeer telkens ik een stap zette. Dat rood is zo goed als weg nu, maar de inkt loopt echt enorm uit. Er staat zelfs een perfecte afdruk op mijn matras van te slapen!

Is dit normaal of is het tijd om me zorgen te beginnen maken?

Alvast bedankt!
Aleyna.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jahoor, een nieuwe tattoo geeft altijd af. De blijvende tatoeage wordt gevormd door de inkt in de onderhuid. Maar om daarbij te komen gaat het naaldje van het tatoeëerapparaat door de opperhuid. De inkt in de opperhuid blijft minder goed zitten en kan dus afgeven. Nadat je tatoeage vervelt is, wat waarschijnlijk 1 dezer dagen gaat beginnen, is dat over. Bij het vervellen ook niet schrikken. Er komen hele vellen vanaf met een afdruk van je tattoo erin. Goed blijven smeren met uierzalf of calendula, dan geneest hij het snelst. Pas NA genezing, enkele weken later, kan je zeggen of alles er goed opstaat. Soms blijkt dat er vlakken niet egaal gekleurd zijn bijvoorbeeld. Bij een goede shop zullen ze dit gratis voor je bijwerken. Dit zegt niets over de kwaliteit van de inkt of tatoeëerder. Het kan verschillen per persoon door het verschil in genezing per persoon.

Een tattoo die net is gezet mag niet nat worden voordat je je gaat wassen dik insmeren met vaseline desnoods een stukje plasticfolie eroverheen na t wassen kun je t meeste ervan afhalen voorzichtig maar de tattoo zeker de 1e week goed vet houden

nee dat is niet normaal ik zou ff terug gaan naar de zetter miss. kan hij meer uitleg geven gr zoe

Wat wel een Tip is, om hem licht in te smeren en folie er op te houden de eerste week. Want dan krijg je geen korst vorming zodat hè niet gaat krabben door de jeuk en onbewust littekens mee kan veroorzaken.

Uit ervaring van mijn 7 tattoo's is dit normaal. Bij elk tatoeage Die gezet is komt wat inkt vrij. Deze inkt is overtollig inkt. Een tattoo kan je vergelijken met een brandwond, het beste is gewoon om het goed in te blijven smeren met vaseline. Plaats er vooral geen folie overheen, het moet namelijk luchten. Over een paar dagen zal je merken dat het geen inkt meer loslaat omdat het dan genezen is. Maar nogmaals blijf het goed insmeren! Dankzij het insmeren de eerste week a anderhalve week behoud het ook je kleur mooi en zal het ook minder inkt loslaten. Maak je niet druk en geef het de kans om te genezen een brandwond is niet niks ;).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100