Is het normaal dat een tatoeage uitloopt als je ze wast?

Hey iedereen,

Ik heb sinds donderdag een zeer mooie tatoeage op mijn rechterbeen, waar ik absoluut trots op ben, maar er deden zich regelmatig vreemde dingen voor...
Gisteren waste ik me. Ik deed natuurlijk weinig water in bad en deed m'n been omhoog. Plots viel het op dat mijn tatoeage gedeeltelijk in het water lag, ik deed mijn been hoger en zag dat er precies inkt uit liep! Ik had schrik dat er iets zou gebeuren maar zag geen verschil aan de tatoeage. Toen ik daarna mijn kleren aandeed, zou ik per ongeluk over die tatoeage gegaan moeten zijn, een hele veeg inkt over de tatoeage!
Ook die veeg kreeg ik weg, je ziet geen verschil aan de tatoeage, maar toch.. Is het normaal dat die inkt zo snel uitloopt? Ik verzorg ze exact zo als me verteld is te doen.
Ook de dag na de tatoeage was het rood rond de tatoeage en deed het zeer telkens ik een stap zette. Dat rood is zo goed als weg nu, maar de inkt loopt echt enorm uit. Er staat zelfs een perfecte afdruk op mijn matras van te slapen!

Is dit normaal of is het tijd om me zorgen te beginnen maken?

Alvast bedankt!
Aleyna.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jahoor, een nieuwe tattoo geeft altijd af. De blijvende tatoeage wordt gevormd door de inkt in de onderhuid. Maar om daarbij te komen gaat het naaldje van het tatoeëerapparaat door de opperhuid. De inkt in de opperhuid blijft minder goed zitten en kan dus afgeven. Nadat je tatoeage vervelt is, wat waarschijnlijk 1 dezer dagen gaat beginnen, is dat over. Bij het vervellen ook niet schrikken. Er komen hele vellen vanaf met een afdruk van je tattoo erin. Goed blijven smeren met uierzalf of calendula, dan geneest hij het snelst. Pas NA genezing, enkele weken later, kan je zeggen of alles er goed opstaat. Soms blijkt dat er vlakken niet egaal gekleurd zijn bijvoorbeeld. Bij een goede shop zullen ze dit gratis voor je bijwerken. Dit zegt niets over de kwaliteit van de inkt of tatoeëerder. Het kan verschillen per persoon door het verschil in genezing per persoon.

nee dat is niet normaal ik zou ff terug gaan naar de zetter miss. kan hij meer uitleg geven gr zoe

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100