Waarom lopen vrouwen op hakken?

Even banaal gesteld; dit is de uitleg
Vrouwen die gemiddeld kleiner zijn dan mannen liggen beter in de markt dan lange vrouwen.
Mannen (naar eigen onderzoek) vinden hakken niet mooier dan gewone schoenen.
Er worden wel bepaalde spieren aangespannen.
Ik-lijd-dus-ik-ben-mooi?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel vrouwen lopen op hoge hakken tegen alle medische adviezen in. Inderdaad je wordt er langer van. Maar belangrijker: het verandert je hele postuur. Om te beginnen wekt het de illusie dat juist de benen langer zijn geworden. Omdat de kuitspieren geprononceerder uitkomen, beantwoordt het been beter aan het algemene schoonheidbeeld. (zo vinden velen) Verder verandert het de manier waarop het achterwerk en borsten uitkomen, alsmede de manier van lopen, door menigeen als 'sensueel' ervaren.

Dan worden ze wat langer... Toegevoegd na 49 seconden: Dat is alles, meer niet... en zijn ze wat langer dan mogen ze wat dikker zijn, lijkt het weer wat dunner... Toegevoegd na 3 minuten: En alles wat onhandig zit, dat gaat meteen uit als het veilig/intiem wordt, ook dat...

Eindelijk een vraag over schoenen, mijn grote liefde ;-). Ik draag hakken omdat ik het eleganter vind. Op platte schoenen voel ik mezelf lomp. Ik vind mijn kleding mooier uitkomen als ik op hakken loop. En nee, ik lijd niet, ik kan op hakken van 10 cm. hardlopen, als het zou moeten. Kortom: ik doe het voor mezelf! Toegevoegd na 1 minuut: ps. ik ben 1.76 meter, dus ik hoef echt niet langer te lijken!

Persoonlijk omdat ik het elegant vind staan en het me inderdaad iets langer doet lijken, (met mijn 1,62 ben ik niet overdreven groot) en eerlijk gezegd hoor ik ook van mannen vaak dat ze het leuk vinden als vrouwen een hakje/hakken dragen.

Uitstraling. Een vrouw op hakken straalt zelfvertrouwen uit (de meeste dan).

het is gewoon een nette vrouwen modeassesoire net zoals sierraden, make up, en bij de mannen is dat de stropdas, e.d.

Omdat je daarmee een lichaamshouding creeert die mannen erotisch vinden.

Dat je lang word is een feit. Maar er zijn ook vrouwen die op hakken lopen i.v.m eigendunk, hoogmoed hebben. Of een arrogantie verbeelding willen tonen. Bv je ziet in porno films dat vrouwen die hakkenschoenen nooit uit doen.!! Toegevoegd na 6 minuten: Ps dit antwd is niet om te beledigen of te kwetsen die vrouwen die op hakken lopen..!! Dit antwd is uit een onderzoek van David Feldman.

Omdat deze schoenen niet door de man wordt gekocht

Om zich te kunnen verdedigen.

Ik denk dat het inderdaad een stukje zelfverzekerdheid is. Misschien een beetje krom, maar vergelijk het met het dragen van sexy lingerie, vrouwen voelen zich vaak zelfverzekerder als ze dat dragen, terwijl (bijna) niemand het ziet. Hetzelfde met hoge hakken, het is voor een groot aantal mannen een stuk sexier om een vrouw te zien die op hakken loopt dan een vrouw op platte schoenen. Zet maar identieke tweelingzusjes naast elkaar in dezelfde kleding, de een met hoge hakken, de ander met platte schoenen. Ik gok dat 9 op de 10 mannen degene met de hoge hakken sexier vinden. Denk bij het plaatje nu aan dezelfde benen, maar dan met platte schoenen, meteen een heel ander beeld!

Als ik hakken draag voel ik me super vrouwelijk. Je kuiten zijn mooier, je loopt mooier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100