Hoe kan ik mijn huidtype bepalen?

Ik heb al verschillende testjes gedaan maar dan waren 2 antwoorden bij een vette huid en 2 bij een droge huid?

Weet jij het antwoord?

/2500

....misschien heb je dan wel een gecombineerde huid. Je komt er achter door eens een keer naar de schoonheidsspecialiste te gaan.

in een goede drogisterij lopen vaak schoonheidsspecialistes rond, vraag het daar eens aan. Toegevoegd na 1 dag: bij een vette huid zijn de porien grover, bij een droge huid zijn de porien fijner, een vette huid gaat vaak gepaard met puistjes en een droge huid met schilfers, de vochtarme huid gaat vaak gepaard met fijne lijntjes, alhoewel deze ook met leeftijd, roken en zorgen te maken kunnen hebben, een gecombineerde huid is meestal op de T vet, dwz voorhoofd, neus en kin, de wangen zijn droog.

Je hebt een tweetal uitslagen gekregen op die testjes, droge en vette huid. Maar er zijn buiten die huidtypes om nog drie types, te weten: de normale huid, de gemengde huid en de gevoelige huid. Op de site genoemd bij de eerste bron kun je even rustig nalezen welke types er zijn en kun je, naar aanleiding van de beschrijving, waarschijnlijk wel achterhalen welk type je hebt. Op zich is het trouwens niet heel belangrijk om een etiket op je huid te plakken. Je kunt beter gewoon voelen hoe je huid aanvoelt want dat kan, bijvoorbeeld onder invloed van de seizoenen of je cyclus, nogal eens wisselen. Zo heb ik zelf in de winter altijd een vettere crème nodig dan in de zomer en heb ik ten tijde van mijn menstruatie altijd wat sneller puistjes. Het kan dan handig zijn om gewoon meerdere soorten producten in huis te halen en te gebruiken wat op dat moment het prettigste voelt.

Bronnen:
http://www.newcreation.be/ezine/huidtype.html

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100