Wat is de overweging om bruine maskara te dragen boven zwart?

Toegevoegd na 16 uur:
Iedereen bedankt voor de tips tot zover! Ik heb zelf echter rood haar, zou bruin dan ook beter zijn? Ik laat het verven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je nooit eerder bruine mascara gebruikt hebt, denk je "wat is het verschil?", want het lijkt in eerste instantie erg op zwart. Tot je op een moment weer zwarte mascara gaat gebruiken: dat ziet er dan erg nep en dramatisch uit. Maar het went ook wel weer terug, hoor. Ofwel: bruin is wat natuurlijker. Beter geschikt voor overdag. Zwart voor uitgaan of 'looks' met smokey-grijs ofzo.

Ik heb blond haar, en ik vind persoonlijk dat bij licht haar bruine mascara mooier staat. Het ziet er veel 'natuurlijker' uit, ik denk dat dat de belangrijkste reden is. Zwarte mascara kan er nogal hard en nep uitzien, vandaar dat ik liever bruine mascara opdoe :)

bruin geeft een natuurlijkere look zwart staat veel harder en zie je beter

Als je blond haar hebt past bruine mascara beter en verzacht de blik. Zwarte mascara komt hard over bij blond. Vrouwen met donkere haren kunnen zwarte mascara gebruiken om hun ogen beter te laten uitkomen.

Het geeft een natuurlijke uitstraling. Zwarte mascara maakt vaak harder in het gezicht dan bruine mascara!

Uhh jah er word gezegt dat bruine mascara mooi staat bij blonden mensen :P

Ligt ook vooral aan je huidskleur, als je heel bleek bent is zwart erg "hard" door het grote contrast, bruin is dan wat natuurlijker..

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100