Mijn nieuwe tattoo (3weken)ligt helemaal op mijn huid,trekt dit nog bij.Ziet er niet uit en doet pijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een huidreactie die normaal is. Als je een schaafplek hebt, word de huid meestal ook iets dikker, omdat de huid extra bloed naar de plek stuurt om te genezen. Goed vasaline blijven smeren zodat de kans op korstjes zo klein mogelijk is, en als die er wel zijn ; AFBLIJVEN!! je tatoo word er lelijk door!

Dat was bij mijn zwager ook toen hij er eentje had genomen en intussen ziet het er normaal uit.

Een tattoo die net gezet is, is een open wond. De pijn zal te maken hebben omdat de wond aan het helen is. De pijn zal wel weggaan. Goed met uierzalf smeren voor minste complicaties. Toegevoegd na 1 minuut: Als je de tattoo bij een goede tatoeëerder hebt laten zetten, hoef je je geen zorgen te maken.

Heel normaal. Een nieuwe tatoeage gaat helemaal vervellen. Hierbij laat de bovenste laag van de huid met de daarin aanwezige inkt los, dit ligt dan als het ware 'op de huid'. Dit kan barsten, scheuren en inderdaad ziet dit er niet uit. Na vervellen, blijft de inkt in de onderste huidlagen zichtbaar en dit is de permanente tatoeage. Gewoon blijven smeren met calendula o.i.d., niet pulken. Komt vanzelf helemaal goed.

De gemiddelde tijd voor een tattoo om te genezen is een week. Als jij na 3 weken nog steeds pijn hebt is dit niet goed. Het kan zijn dat je een allergische reactie of een ontsteking hebt.Bepaalde pigmentkleuren kunnen allergische reacties veroorzaken. De tatoeage kan dan vervormen en zelfs verdwijnen. Je kunt er dan ook het best even mee naar de huisarts gaan om dat uit te sluiten. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100