Hoe komt het dat mijn haar nu na twee dagen vettig is en vroeger na vier dagen?? En wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vet haar is meestal een gevolg van een slecht voedingspatroon, stress, agressieve haarproducten of een verstoord hormonaal evenwicht. Hierdoor worden talgklieren geactiveerd, wat een vette hoofdhuid tot gevolg heeft. Was je haar met een speciale shampoo voor vet haar. Was vet haar twee tot drie keer in de week. Suggesties voor goede shampoo: Dercos techniques van Vichy, Argeal van Ducray, shampooing séborégulateur met brandnetels van Klorane. Tips -Gebruik liever geen gel- of waxachtige stylingproducten. Kun je niet zonder, beperk je dan tot het absoluut noodzakelijke. -Let in je strijd tegen vet haar op je voeding. Probeer zuivelproducten en gebakken voedsel te vermijden. -Borstel je haar zo min mogelijk. -Blijf na het wassen en stylen met je handen uit je haar! -Geen petje dragen bij het sporten. Het zorgt voor overmatige transpiratie van de hoofdhuid. -Droog uw haar ook liever niet met een te warme haardroger.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...
http://www.beautyweb.nl/haar/focus/vethaar.php

Beste, Dit heeft met verschillende factoren te maken: Stress, Je haar te vaak wassen etc. Wat je eraan kan doen is shampoo kopen die vettig haar bestrijdt zoals Head and Shoulders. Groetjes.

Misschien andere shampoo?

Ik zou niet weten hoe het komt, maar je hebt in de winkel, (bijvoorbeeld bij de kruidvat) verschillende soorten shampoos. Kijk daar de volgende keer is voor 'haar dat snel vet wordt' Ik had het hetzelfde probleem, maar haar werd heel snel vet maar die shampoo helpt enorm.!

Haar wordt vettig door talg. En talgproductie is o.a. afhankelijk van hormonen. Het kan dus zo zijn dat er hormonaal iets is veranderd. Ook onder invloed van warmte maak je meer talg aan. Denk bijv. aan de zon, föhnen, de sauna, etc. Om het te voorkomen (verminderen) moet je je hoofdhuid zoveel mogelijk met rust laten (niet te veel kammen/borstelen en zeker niet föhnen o.i.d.). Stylingproducten breng je zo weinig mogelijk aan op je hoofdhuid, maar vooral op het haar zelf. In tegenstelling tot wat eerder is gezegd, is wassen helemaal niet erg. Als je maar een milde shampoo gebruikt en geen conditioner. Ook zijn er (zoals eerder gezegd) veel shampoos speciaal voor vet haar. Tips: - Dompel je haar onder in een badje van verdund sojawater. - Wrijf je hoofdhuid voor het slapen gaan in met een klein beetje talkpoeder.

Ik weet niet wat 'vroeger' voor jou betekent, maar in de zomerperiode is het haar altijd eerder vet doordat we meer transpireren op de hoofdhuid. Sport je nu misschien meer dan vroeger? Kan ook een oorzaak zijn. Ook door transpiratie. Er zijn bepaalde shampoos speciaal voor (dus tegen) vet haar in de winkels verkrijgbaar. Maar een ding is zeker, ga niet steeds vaker je haren wassen. Dan wordt het probleem alleen maar erger. De hoofdhuid moet in zo'n geval juist zo min mogelijk geprikkeld worden.

Probeer zo min mogelijk de talgklieren te activeren, dus niet te hard je hoofdhuid masseren tijdens het wassen

Ik weet niet hoe oud je bent, misschien ben je in de puberteit en komt het daardoor?

Te agressieve shampoo. Al het huidvet word weggehaald, dan komt het weer 3x zo snel terug. Minder agressieve shampoo gebruiken, in het begin misschien vetter haar maar op de lange termijn niet meer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100