Kan je zelf lippenbalsem maken? Zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meest simpele balsem, dat ook nog eens heel heilzaam is voor je lippen, is honing. Iedere dag een beetje honing op je lippen smeren doet wonderen. Maar je kunt ook vaseline of uierzalf op je lippen smeren. Als je daar een paar druppels etherische olie in doet, dan heb je er nog een lekker smaakje aan zitten.

Om een lekker zachte, heerlijk geurende lippenbalsem te maken schep je de Vaseline in de maatbeker. Doe hierin zoveel als je nodig hebt. Als je meerdere potjes tegelijk wilt maken, dan kun je alle Vaseline gebruiken. Zet de maatbeker in de magnetron en zet de magnetron een halve minuut aan. Roer de basis vervolgens goed door en zet de maatbeker nog een halve minuut in de magnetron. Herhaal deze stappen tot de basis helemaal gesmolten is en er geen klonten meer in zitten. Laat de basis vervolgens heel eventjes afkoelen. Breng je vaseline op smaak Nu de basis helemaal vloeibaar is, is het tijd deze 'op smaak' te brengen. Dit doe je door met het pipetje druppeltjes essentiële oliën toe te voegen. Je hebt maar heel weinig olie nodig om de lippenbalsem op smaak te brengen. Als je 100 gram balsem maakt, dan heb je aan een halve tot anderhalve milliliter olie meer dan voldoende. Vul je potjes Roer de basis en de olie nog een keer goed door elkaar en vul de potjes die je hebt klaargezet. Als je de potjes later een keer weg wilt geven, dan moeten ze er natuurlijk extra mooi uitzien. In dat geval vul je ze tot net iets onder de rand. Wacht even tot de balsem opdroogt en giet het kuiltje dat dan in het midden ontstaat weer vol. Zo lijkt het net alsof het potje rechtstreeks uit de winkel komt! Als je wilt kun je er zelfs nog een eigengemaakt label op plakken! Laat de potjes goed afkoelen Voordat je de lippenbalsem gebruikt, laat je deze goed afkoelen. Zet de potjes niet in de koelkast, maar bewaar ze gewoon even op het aanrecht. Als je echt geen dag kunt wachten, dan kun je voorzichtig met je vinger voelen of de temperatuur al voldoende gezakt is om de balsem te proberen. Succes ermee!

Bronnen:
www.hoedoe.nl

Anders dan de titel doet vermoeden staan er in het boek "Grow your own drugs"van James Wong o.a. hele goede tips om zelf met kruiden en planten lekkere (en minder lekkere) ruikende huidverzorgingsproducten te maken. Het maken van lipbalsem staat daar ook bij. (boek is gewoon naar het Nederlands vertaald)

Op youtube staan heel veel videos daarover

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100