Angst voor de zomer (zie uitleg)

Ik kijk ontzettend op tegen de zomer. niet om het weer ofzo, maar om het feit dat ik dan weer in bikini moet.
We doen nu al heel veel leuke uitjes met vrienden en school, met o.a. zwemmen. ik ga nooit mee.
Wat kan ik doen tegen deze angst?
ik ben trouwens ook aan de dikke kant (serieus.) en heb veel vreetbuien.
help :(

Toegevoegd na 4 minuten:
en met vreetbuien bedoel ik ook echt vreetbuien. Eetsverslaving...

Toegevoegd na 3 uur:
Ik ben rond de 1.82 en weeg rond de 72 kilo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Raadpleeg je huisarts. Dit klinkt niet als de nornale 'stress' van het 'voor de zomer slank in de bikini' verhaal. Dit is een denk fout van jou, daarmee wil ik zeggen, jij voelt je erg onprettig, maar dat zit tussen je oren. Een tip om om te gaan met je angst is die angst aan vechten, te lijf gaan''. Dus nogmaals ga bij je huisarts op spreekuur en bespreek dit! Succes. Toegevoegd na 2 minuten: Je geeft jezelf de stempel van eetverslaving. Nog meer aanleiding om naar huisarts te gaan, dit heeft niks te maken met d zomer. Toegevoegd na 3 uur: http://www.myspecialk.nl/Tools/BMICalculator?gclid=CIXr_5iSg6gCFQOGDgodfi-5qw Je hebt een gezond gewicht, bereken het zelf maar. En ga langs je huisarts :)

Dit vraagt om een psycholoog

Je moet toch niet in bikini? En zwempak kan toch ook? En ik denk niet dat iedereen van je vriendenkring zo slank is als een den, dus probeer je er overheen te zetten of praat eens met een goede vriendin, of anders de huisarts succes!

Wie zegt dat je dan een bikini aan moet? Er zijn ook hele leuke badpakken. En als je je voor jouw lijf geneert zijn er zelfs camouflerende badpakken. Bijvoorbeeld één met schuinlopende strepen:

Er zijn zat mensen die wat dikker zijn en ook gewoon rondlopen in een bikini, het gaat dus niet om of je dik bent, maar om hoe je tegen jezelf aankijkt. Jij bent dus duidelijk niet tevreden met je eigen lichaam, en daarom laat je hem niet graag zien. Nu zou ik je wel tips kunnen geven over een badpak dragen in plaats van een bikini etc maar het belangrijkste is natuurlijk dat jij anders tegen je eigen lichaam aan gaat kijken. Je kunt in principe gewoon zelf bepalen hoe jij jezelf ziet, maar makkelijk is dat niet. Technisch gezien zou jij gewoon kunnen besluiten dat jij tevreden bent met hoe je eruit ziet en er maling aan hebben hoe anderen tegen je aan kijken. In de werkelijkheid blijkt dit echter erg moeilijk. Als je dat dus niet lukt dan zou je kunnen gaan sporten en dieeten, je gaat je er beter door voelen en je kunt gemakkelijker je zelfbeeld vervangen omdat je ook daadwerkelijk je lichaam aan het veranderen bent. Het is trouwens ook een stuk gezonder. Veel succes!

Ja, dat is een rampscenario voor heel veel vrouwen en meisjes. Jongens en mannen misschien ook wel, maar daar hoor je minder over. Misschien kun je, via je huisarts, de hulp krijgen van een dietiste. Of anders van iemand anders die je kan helpen met zelfvertrouwen. Want daar gaat het om: Jij hoeft helemaal niet in bikini. Er zijn leuke badpakken genoeg, die ook ons, wat dikkere tiepjes, heel goed staan. Daarbij een fraaie, mooie, ruime pareo (zo'n omslagdoek) voor als je aan de wandel gaat. Je huid en je nagels goed verzorgen en: VOILA! Je ziet er PRACHTIG uit!! Ik hoop dat er een manier is dat je zelf ook tot die conclusie komt.

Misschien is het handig als je aangeeft hoe lang je bent en hoeveel je weegt zodat er idd geen verkeerde conclusies getrokken kunnen worden ;-) Ben je echt TE dik of denk je dat ?

Met 1,82m en 72kg ben je niks te dik. Wellicht vind je jezelf een beetje een 'doughy physique' hebben. Relatief lichte oefeningen die je meerdere minuten vol kan houden werken dan het beste om wat spierspanning op te bouwen en een wat betere vorm te krijgen. Actief sporten is eigenlijk de enige manier om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Kijk eens rond naar wat je leuk vind... er zijn genoeg team sporten (met 1,82m als vrouw is volleybal een voor de hand liggende optie om te proberen) maar je kan ook kiezen voor zelfverdediging sporten (van karate tot capoeira, de lijst is lang en divers), fitness of gymnastiek of zelfs hiphop dansen (en zwemmen natuurlijk...). Zolang je maar je hele lichaam gebruikt. Het helpt ook om zelfverzekerder te worden en ook dat heeft invloed op hoe mensen naar je kijken. Als je last hebt van vreetbuien is dat wel iets om aan te werken. Die hebben doorgaans een wat diepere oorzaak en dat kan gemakkelijk richting grotere problemen als anorexia en boulimia gaan (hoeft niet natuurlijk) of gewichtstoename. Het geeft iig wel aan dat je wat hulp kan gebruiken bij je eetpatroon. Praat eens met je huisarts. Wellicht kan een diëtist of psycholoog je helpen die buien af te leren. Het klink namelijk alsof je vreetbuien door je onzekerheid veroorzaakt worden en je angst om te dik te zijn. Ga iig niet te weinig eten in een poging om snel af te vallen. Drie normale maaltijden per dag is belangrijk. En eet genoeg. Om af te vallen en op gewicht te blijven is het belangrijk dat je een gezond eetpatroon aan meet en niet een 'tijdelijk' afslank eetpatroon. Dat hou je niet vol waardoor je gaat jojo-en of juist blijft afvallen met alle ellende van dien.

1.82 m. en 72 kilo klinkt super! Dan ben je absoluut niet te zwaar, en wat een mooie lengte! Leuk aankleden, hakken aan en rechtop lopen, dan zie je eruit als een statige amazone! En wat die bikini betreft: ga een een keer naar dat zwembad en kijk goed om je heen. Er lopen altijd wel vrouwen rond die dikker zijn dan jij en toch een bikini aandurven. Telkens als je je een beetje onzeker voelt in je bikini, kijk je naar een van die vrouwen, en dan denk je: ik ben in ieder geval slanker dan zij. Een beetje lullig, maar het werkt wel om je zelfvertrouwen op te krikken. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100