Ik wil graag mijn haar witblond hebben. Moet ik het gewoon ontkleuren??

Ik heb zelf lichtblond haar en wil dus witblond..
Moet ik gewoon mijn haar ontkleuren en is dat voldoende??

Ik vraag me namelijk af of ontkleuring je eigen haar kleur terug brengt of dat het je haar bleekt??

Toegevoegd na 12 minuten:
Kan ik ontkleuring en zilvershampoo allebei gewoon bij de drogist kopen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt bij de surinaamse toko blondeerspullen kopen heel voordelig. Ontwikkelvloeistof 9 of 12% en blondeerpoeder! Als dit mengt en over je haar verdeelt kun je het helemaal blonderen!

Als je van nature al lichtblond bent kun je makkelijk je haar nog lichter kleuren met haarverf verkrijgbaar bij kapper en drogist.

OEI, ik ben 10 jaar witblond geweest en mis het enorm maar het maakt je haar echt kapot. Wat je kan doen is: - ontkleuren (maakt je haar kapot, het kan zomaar afbreken, dunt uit en wordt heel droog en stug). - Met blondspray je haar lichter proberen te krijgen - naar de kapper gaan en het met natuurlijke producten blonder laten maken (het kan ff duren voordat je de kleur hebt bereikt die je wilt en is nog steeds niet goed voor je haar maar wel beter dan echt ontkleuren) Ontkleuring bleekt je haar. Het haalt alle pigment uit het haar en dit krijg je niet zomaar meer terug, behalve het uit laten groeien of eerst rood verven en dit blijven herhalen herhalen tot het een beetje pakt. Toegevoegd na 2 minuten: Als je je haar blondeert of ontkleurd wordt het vaak een beetje gelig. Je kan dit wegkrijgen door een zilvershampoo te gebruiken in combinatie met conditioner zodat het niet zo droog wordt (GUHL heeft een hele fijne vind ik). Met zilvershampoo en blondeer wordt het echt witblond. Ik ben zelf donkerblond en dus 10 jaar witblond geweest met ontkleuring en zilvershampoo.

bij ontkleuren haal je het pigment (de kleur) uit je haar. je eigen kleur krijg je dus niet terug (wel als het weer uitgroeit) het beste kan je het door de kapper laten doen zodat je zeker weet dat het egaal gebeurd. bovendien zetten ze de kleur in de computer zodat bij uitgroei de juiste kleur weer gepakt zal worden. als je zelf gaat ontkleuren kan je rare effecten krijgen (het gelige haar wat je misschien weleens gezien hebt bij iemand) je zou je haar dan nog een keer moeten (laten) doen wat natuurlijk niet bevorderlijk is allemaal.

Ben ook een kapster en kzou toch zeker raden voor naar een kapper gaan want met onkleuring moet je toch voorzichtig mee zijn als je nu erhens een vlek laat vb. Of dat je toch zeker van achter moet beginnen. Succes :)

Het ontkleuren is een heel precies werkje, daarom is het verstandiger om advies te vragen bij één van de kapsalons in de buurt. Het is best kostbaar, maar als het kleuren verkeerd uitpakt ben je vaak nog meer geld kwijt om het op te lossen..

Bronnen:
http://www.styletoday.nl/hair/tips-en-tren...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100