Waarom prikt baby shampo niet in je ogen en ander shamo wel?

Waarom prikt baby shampo niet in je ogen en ander shamo wel? En is die andere shampo veel beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Doordat er geen stoffen in de babyshampoo zitten die kunnen prikken. De reden dat die stoffen wel in gewone shampoo zitten, is dat dit juist stoffen zijn met bepaalde eigenschappen, zoals extra schoon wassen, speciaal voor vet haar of tegen roos. Die stoffen hebben dus positieve eigenschappen, maar de negatieve eigenschap is dat het kan prikken. Bij babies wil je echt uitsluiten dat de shampoo prikt, dus zitten die stoffen er niet in. Volwassen kunnen er wel voor zorgen dat de shampoo niet in de ogen komen.

Babyshampoo is niet ontvettend en pH-neutraal. Er zitten dus geen zure en agressieve stoffen in.

Dat komt omdat als "zeep"een zg nonionic wordt gebruikt. De eerste zeep die gemaakt werd is het kalium of natriumzout van een vetzuur, als dat in water oplost onstaan er ionen bij gewone zeer werkt het negatieve ion dat een vetminnend deel heeft en een waterminnende kop Het vetminnend deel is de rest van het vetzuur Toen men eenmaal door had hoe zeep werkt kon men ook zogenaamde niet ionogene stoffen maken met de zelfde vetoplossende eigenschappen en die worden in babyshampoos gebruikt zij zijn echter wel duurder dan de andere zepen die dan vaak detergenten worden genoemd. Bij een ander type detergent heeft niet het negatieve ion maar het positieve ion de waswerking en dan zijn er nog detergenten die amfoteer zijn dus waar het positieve of negatieve ion de werking heeft, maar die worden meestal als anti klit toegevoegd omdat de waserking niet groot is Omdat een ion in de ogen prikt prikt dus een nonionic niet er zijn geen vervelende ionen opgelost. Gerrit

Omdat baby shampoo simpel weg milder is en er zitten dus zo als de anderen al zeiden bepaalde stofjes niet in en is inderdaad PH Huidneutraal enc.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100