Hoe leren de kinderen op de basisschool de cijfer 7 schrijven, met of zonder streepje ?

Het onderstaat weet ik inmiddels al, alleen wil ik nu graag weten wat de juiste manier is. Als ik op internet Google op werkbladen op de basisschool zoek dan komt er alleen 7 voor zonder streepje. Terwijl ik vroeger dan praat ik over 28 jaar terug een 7 met streepje heb aangeleerd.Uitleg Wikipedia:

Het getal 7 wordt in sommige culturen met een horizontaal streepje door de verticale poot van het getal geschreven, bijvoorbeeld in Nederland. In andere culturen wordt de 7 zonder horizontaal streepje geschreven. Het horizontale lijntje wordt geacht verwarring in het schrijven met het getal 1 tegen te gaan.

Verhaal uit het oude testament: ( of het onderstaande ook daadwerkelijk er in heeft gestaan weet ik niet, dit komt uit een internet forum )

Nadat Mozes de Sinai berg beklommen was, waar hij de tien geboden gedicteerd heeft gekregen, keerde hij terug naar zijn volk en las hen met luide stem alle geboden voor.­
Aan het gebod zeven aangekomen, riep hij: "­Je zal de vrouw van je naaste niet begeren".­
En toen waren er verschillende stemmen die zich verhiefen en riepen:
"­Doorstreep de zeven!­ Doorstreep de zeven!"­

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Conform de schrijfwijze in Wikipedia, wordt de 7 nog steeds met streepje onderwezen. Zie ook dit werkblad: http://www.jufshanna.nl/cijfers-schrijfwerkboekje/ Toegevoegd na 5 minuten: Of http://www.jufinger.nl/cijfers-schrijven/ http://www.jufsanne.com/lesidee/cijfers-en-rekenen/cijfers-en-rekenen-downloads/

Dat hangt geheel af van de toegepaste schrijfmethode. Er zijn verschillende uitgevers van schrijfmethodes en afhankelijk daarvan wordt "met" of "zonder" aangeleerd. Zo zijn er methodes die "recht" leren schrijven en methodes die "rechtshellend" aanleren. (Voor linkshandigen is er soms een linkshellende variant van de methode.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100