Hoe kan ik mijn werktempo verhogen voor wiskunde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel oefenen

Verhogen lukt je waarschijnlijk alleen door er meer behendigheid in te krijgen, maar je kunt er minder lang mee bezig door zijn door wat over te slaan. Maak alleen de sommen die van belang zijn en waarvan je opsteekt. Ook zijn er soms sommen waarvan alles bijna hetzelfde is, maar met andere getallen.Maak ze dan niet allemaal, maar ook weer een paar.

Je werktempo wordt bepaald door: 1 hoe snel je iets doet 2 hoe snel je weet wat je gaat doen. Voor het tweede punt - hoe snel je weet wat jemoet doen - is inzicht en begrip nodig. Dat kan je vergroten door theorie goed door te spitten en te herkauwen tot je het echt helemaal begrijpt. Een goede maat daarvoor is of je het aan iemand anders uit kunt leggen. Voor het eerste punt geldt: oefening baart kunst. Het is belangrijk alle basisvaardigheiden goed onder de knie te hebben. Veel leerlingen zitten bij wiskunde vaak glazig naar hun rekenapparaat te kijken, verbaasd over de uitkomst. Rekenen is een vak dat je kunt leren door veel te oefenen. Als je goed kunt rekenen, dan gaan een hoop opgaven een stuk sneller.

Wat doe ik om mijn werktempo te vergroten bij wiskunde, sinds ik een wiskunde opleiding doe. 1. Stel zoveel mogelijk vragen over de theorie als je het niet begrijpt. Hoe beter je de theorie begrijpt, hoe makkelijker het uitvoeren zal gaan. 2. Het klinkt irritant, maar door oefeningen te maken, leer je met de stappenplan te werken en kun je later stappen weglaten of juist sneller doen, omdat je weet hoe het werkt. 3. Ken je voorkennis. Nu neem ik even een praktijkvoorbeeld op mijn opleiding: Voor integreren, moet je voorkennis hebben van differentieren en van basisvaardigheden. Heb je 1 van 2 niet, dan zal integreren zeer moeilijk worden en kun je 1 van de 2 langzaam, dan kun je wel integreren leren, maar zal de tempo laag liggen. 4. Probeer eerst te puzzelen voor de som, voordat je die overslaat of het antwoord bekijkt. Nu doe ik dat vaak, maar als je snel wilt worden in wiskunde maken, moet je juist de energie erin steken, zodat je ZELF begrijpt wat je doet. 5. Wat soms helpt--> Maak de sommen wanneer je moe bent, dan kost het veel moeite om de sommen op normaal tempo te doen. Wanneer je dan niet meer moe bent, kun je soms sneller gaan (Ik heb bij hoofdrekenen, de sommen in de avond net voor bed gemaakt en na 2 weken kon ik de sommen overdag 2/3 keer zo snel dan normaal, ik kon snel de sommen doen,*wat nodig was voor het tentamen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100