Hoe bereken je een hoek in een vierhoek??

ik kan geen extra uitleg geven want ik snap er niks van.

Toegevoegd na 23 uur:
Dankjullie wel voor jullie antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt de vierhoek door tweëen delen met een lijn en de theorie van Pythagoras gebruiken.

alle hoeken in een vierhoek zijn 90 graden Toegevoegd na 1 minuut: tenzij het een parallellogram is, dan kun je een loodlijn tekenen en met de stelling van pythagoras de hoeken berekenen

De 3 hoeken in driehoek zijn samen 180 graden. De 4 hoeken van een vierhoek zijn samen 360 graden. Dus als je 3 van de vier hoeken weet, kan je de vierde uitrekenen. Soms moet je een diagonaal tekenen, dan krijg je 2 driehoeken waarvan je telkens een hoek kan uitrekenen als je de andere 2 weet.

Je kan natuurlijk in de vierhoek een diagonaal tekenen, waardoor er 2 driehoeken ontstaan. Dan kun je met de stelling van Pythagoras verder werken, als je een aantal zijden zijn gegeven. Je kan ook met sinus, cosinus of tangens werken. Let ook op dat alle hoeken van een vierhoek bij elkaar 360 graden is, en van een driehoek 180 graden. En let op de f-hoeken en z-hoeken in je figuur.

Elke vierhoek kun je met wat lijntjes verdelen in een vierkant (alle hoeken 90 graden) en twee driehoeken. Die driehoeken hebben dan altijd één hoek van 90 graden. De som van de drie hoeken moet altijd 180 graden zijn. Aan de hand van de overige gegevens (je moet er altijd meer hebben, ander wordt het gokken of meten) kun je dan de resterende hoek(en) uitrekenen.

Bronnen:
http://www2.cdb.gsf.nl/dedigitalebrink/Ond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100