Kan iemand mij helpen met dit wiskundig vraagstuk?Liefst voor 11 uur vanochtend!

We hebben de volgende gegevens:
* Van de huishoudens met vissen heeft de helft ook katten, van de huishoudens met katten heeft eenderde ook honden en van de huishoudens met honden heeft een vierde ook vissen
* Van de huishoudens met vissen en katten heeft een tiende ook honden en van de huishoudens met katten en honden heeft een elfde ook vissen.
* Van alle huishoudens heeft een tiende vissen en honden maar geen katten
* Van alle huishoudens heeft een derde géén huisdiere (d.w.z. geen honden katten of vissen)

Toegevoegd na 18 minuten:
De vraag is: Welk gedeelte van de huishoudens heeft vissen, katten en honden?

(stom, net vergeten erbij te zetten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zal je geen volledig antwoord geven, maar je op weg helpen naar een punt waar je zoon het zelf moet kunnen uitwerken. De volgende huishoudens bestaan: a: --- b: --H c: -K- d: -KH e: V-- f: V-H g: VK- h: VKH Dit betekent: f is de fractie huishoudens met vissen en honden, maar geen katten. Het zijn fracties, dus de eerste vergelijking is: a+b+c+d+e+f+g+h = 1 Nu de aanwijzingen: Van de huishoudens met vissen heeft de helft ook katten Dus: (e+f+g+h)/2 = g+h ofwel: g+h = e+f van de huishoudens met katten heeft eenderde ook honden Dus: (c+d+g+h)/3 = d+h ofwel: c+g = 2d+2h van de huishoudens met honden heeft een vierde ook vissen Dus: (b+d+f+h)/4 = f+h ofwel: b+d = 3f+3h Van de huishoudens met vissen en katten heeft een tiende ook honden Dus: (g+h)/10 = h ofwel: 9h = 10g van de huishoudens met katten en honden heeft een elfde ook vissen. Dus: (d+h)/11 = h ofwel: 10h = 11d Van alle huishoudens heeft een tiende vissen en honden maar geen katten Dus: f = 1/10 Van alle huishoudens heeft een derde géén huisdieren Dus: a = 1/3 Met dit stelsel van vergelijkingen moeten a t/m h op te lossen zijn. De vraag is "wat is h", en die is daarmee beantwoord.

Ik zou gewoon 42 zeggen, kan nooit tegengesproken worden want dat is Answer to Life, the Universe, and Everything.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100