Als er op 40 km van hoek van holland windmolens in zee komen en ze zijn 100 meter hoog . hoeveel meter is er dan nog van te zien?

Hoeveel meter zakken ze dan achter de horizon?

Toegevoegd na 33 minuten:
ik ga er van uit dat je op het strand staat bij de branding en 1,7m lang bent.Maakt het veel uit of je op 3 meter hoogte staat of op zee niveau.

Toegevoegd na 42 minuten:
Dus hoeveel meter lijken ze van die afstand korter dan hun eigen 100meter lengte?

Toegevoegd na 46 minuten:
Anders wacht ik tot de loosdrechtse plas spiegel glad bevroren is en zet een stok neer van 1 meter lengte, en kijk door een verrekijker 4km verder hoeveel hij korter geworden is.

Toegevoegd na 48 minuten:
hou me niet langer in spanning Suus.

Toegevoegd na 58 minuten:
ik heb de tijd suus, die formules zien er niet zo gezellig uit.

Toegevoegd na 59 minuten:
nee ik heb je geen strafpunt gegeven.Ik kanmet met mijn punten nog niets doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Afgezien van de berekening, in de praktijk zul je ze nooit kunnen zien omdat de klimatologische omstandigheden hier geen horizontaal zicht van 40 km. toelaat. Door de hoeveelheid vocht in de lucht kun je zover niet zien.

37 km Er is een tabel waarop je precies kunt zien hoe ver je bij glasheldere hemel zou kunnen kijken. zie bijgevoegde link. (de kijkrichting is overigens wel verkeerd om....)

Bronnen:
http://www.pvv.org/~bcd/shadowworld/info/h...

Als we veronderstellen dat de enige reden dat het zicht op de windmolen beperkt, de kromming van de aarde is. Dan is de oplossing als volgt. Teken de kromming van de aarde (een gedeelte van een bol), met daarop een streepje die jou voorstelt en een langer streepje verderop die de windmolen voorstelt. Punt M is het middelpunt van de aarde. Punt J ben jij, op ooghoogte. Teken een raaklijn vanuit je ogen en verleng die tot hij de windmolen snijdt. en noem dit punt W Punt W is dus het punt van de windmolen dat je nog net kunt zien. Punt R is het punt van de aarde waar je zicht door belemmerd wordt en tevens het punt waar de raaklijn de aarde raakt. Als je deze figuur goed bekijkt, en veronderstelt dat de straal van de aarde constant (ongeveer 6367 km) is over die 40 km afstand, dan kun je met de stelling van Pythagoras de afstand JR uitrekenen, en daaruit de afstand MW. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100