Hoe kun je Phi berekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het getal Pi kan je benaderen door in een cirkel met bekende lengtes een veelhoek te tekenen (bijvoorbeeld een twaalfhoek). Reken de omtrek uit van deze twaalfhoek. Je zal in de buurt van het getal Pi komen. Hoe groter de veelhoek, hoe dichter je Pi benaderd. De oude Egyptenaren berekende Pi door de omtrek van een achthoek te nemen.

Deel 22 door 7

Stel je wilt de omtrek van een cirkel van bijvoorbeeld de koektrommel (die zijn niet altijd rond maar daar gaat nu even niet om) De juiste formule om de omtrek te meten is pi x diameter = .... cm je meet de diameter van de koektrommel en die is 12 cm. waarbij pi x12= 37,69911184 cm is de juiste omtrek. En stel je meet de omtrek met een meetlint. Daarbij kwam je uit op 37,69911184 cm ( dat is trouwens best knap dat je zo precies kan meten) Als je nu de formule gaat veranderen zodat pi getal kan worden berekent heb je de volgende formule omtrek : diameter = pi Dus 37,69911184: 12 = 3,141592654 (en dan heb je nog veel meer cijfers er achter want pi is een oneindig getal)

Met de Griekse hoofdletter Phi wordt meestal iets van flux aabgeduid, met de kleine letter wordt o.a. de fasehoek aangeduid. De berekening hangt af van het vraagstuk waarin phi voorkomt. Voor de berekening van het getal dat aangeduid wordt met de griekse letter pi zijn diverse wiskundige benaderingen zoals hierboven al in een paar voorbeelden genoemd wordt. Phi is onze letter F, Pi is onze P. Toegevoegd na 5 minuten: Phi = Ψ, phi =φ, pi = π, als ik ze op mijn mobieltje tenminste goed begrijp.

Pi kun je met limieten van series berekenen en afschatten met taylorpolynomen. En ook met cirkels en reeksen(limiet ervan en optelsom ervan). Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Pi_(wiskunde)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pi_(wiskunde)

Misschien een overbodige vraag, maar gaat het nou om Phi (als in de Guulden Snede) of het getal Pi? In het geval van de eerste, verwijs ik je naar de bron. In geval van het tweede, naar de bovenstaande reacties.

Bronnen:
http://www.pandd.demon.nl/sectioaurea.htm#21

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100