Ik ontvang mijn wao uitkering op de 10e v/d maand,dit wordt veranderd naar de 23e....13 dagen later...krijg ik nou inwezen 13 dagen minder uitgekeerd?

aan de ene kant denk ik, ja maar je krijgt elke maand hetzelfde bedrag,dus nee.

Maar aan de andere kant krijg ik het nu 13 dagen later,die 13 dagen moet ik ook overbruggen.

ik zit me helemaal suf te denken.
Hoe zit het nou...kan iemand die antwoord hierop heeft met berekening uitleggen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het UWV legt uit in haar schrijven dat het om het tijdvak van 1 t/m het eind van de maand gaat en dat u het later krijgt uitgekeerd, wat u weer kunt opvangen door te kiezen uit een voorschot van 200, 400 of 600 euro te nemen, afhankelijk van uw inkomen. Indien vorige tijdvakken niet naadloos aansluiten, dan komt u tekort. Indien men voor het eerst van de AOW uitkering gaat genieten, dan krijgt men dat pas op de verjaardagsdatum.

Je krijgt inderdaad je geld voortaan pas op de 23e en die dagen ertussen ben je kwijt. Je kunt wel een voorschot aanvragen die je dan in een termijn van 6 maanden mag terug betalen. In jouw geval bedraagt dat ongeveer 160 Euro. AL gaan ze er voor het gemak ook gewoon even vanuit dat je je vakantiegeld kan gebruiken op die periode van 13 dagen te overbruggen. Er is een telefoonnummer waar je een klacht in kunt dienen als je het er niet mee eens bent op onderstaand bericht. U kunt een klacht telefonisch doorgeven op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur: 0900 – 898 25 25 (€ 0,03 per minuut). Wilt u uw klacht liever schriftelijk indienen? Stuur dan een brief naar: Klachtenbureau UWV Postbus 58071 1040 HB Amsterdam Het heeft echter totaal geen zin, kost je nog extra geld om te bellen en er zal niets veranderen. Sterkte !

Hangt er vanaf over welke periode de uitbetaling gaat. Gaat het over de periode van 14de van de maand tot 13de volgende maand, dan zal je 23ste een klein bedrag extra ontvangen voor die 10 extra dagen en dan is het de volgende maand weer normaal. Is het een betaling voor de hele maand dan krijg je gewoon het normale bedrag. Want het bedrag bestaat dan uit een terugwerkend deel en een vooruit werkend deel.

Je wordt per maand betaald. Dus wat je op 13e kreeg was bedoeld voor de hele maand. Nu krijg je dat op 23e. Wat je gaat krijgen, krijg je nu 10 dagen later.

Als je vragen hebt, wat ook in de brief staat, kun je bellen met UWV.

ik denk het niet want mocht je uitkering stoppen, dan kun je er ook die 13 dagen langer van 'genieten'... (gebruik van maken. Hij loopt dan 13 dagen langer door in wezen omdat je het geld 13 dagen later hebt gekregen). Heb er ook over gepiekerd want ik heb ook een Wajong maar vind het wel erg moeilijk die verandering... :(

Nee niet weiniger, maar het uwv gaat 23 dagen lang rente van ons geld afpaken. ik vind het schandaalig, eens kijken wat de sns bank zegt als de hypotheek nu 8 dagen laater word betaald. Ik schrijf een bezwaar brief aan de ombutsman.

Veel mensen krijgen hun salaris achteraf. Het UWV betaalde de uitkering op ongeveer de helft van de betreffende periode uit. De betaling schuift dus op EN van het midden naar het einde. Je komt dus twee weken achter te lopen tov. de huidige situiatie. In wezen zal de totale uitkering niet korter zijn, stopt de uitkering dan krijg je evenveel als je zonder de achteruitplaatsing van de uitkering gehad zou hebben. Ze besparen daarmee een halve maand rente, maar dat over de totale looptijd van je uitkering. Omdat het UWV zeer veel uitkeringen beheert is de besparing voor hen (ondanks de lage rentestand) substantieel.

Die 13 dagen moet je zien te overbruggen, so be it. Je krijgt gewoon maandelijks je vaste uitkering en of dat nu op de helft van de maand is, of aan het eind maakt niets uit. Het is alleen de eerste maand lasig, omdat je dan alles moet omberekenen. Je moet allereerst je vaste lasten aanpakken door ze op de hoogte te brengen dat jouw uitkering later komt en dat je dus op een later tijdstip betaalt. De meesten zijn ervan op de hoogte dat UWV de betaaltermijn heeft veranderd, dus is dat geen probleem bij de meesten en anders hebben ze pech. Ze zullen wel moeten en dat is ook geen probleem. Het is alleen lastig i.v.m. je levenskosten. Als je gewend bent rond de helft van de maand je geld al te hebben uitgegeven, moet je dus wachten tot de 23e. Je moet dus enkele dingen iets later betalen of wat spaargeld aanspreken als je dat hebt. Gelukkig krijg je volgende maand vakantiegeld, dus kan je weer wat vrijer ademen en iets reserveren misschien voor dit soort gevallen. Kortom, het is even wennen, maar dit gaat heel snel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100