Ik heb de volgende formule: X = √ ((A^2 * B^2) / (A^2 + B^2) Ik weet X en B. Hoe schrijf ik deze formule om zodat ik de waarde van A kan berekenen?

Toegevoegd na 15 minuten:
Er moet nog een extra sluithaak achter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je eindantwoord is: A = √(B^2 / (B^2/X^2 - 1)) In stappen: Eerst neem je links en rechts het kwadraat, zodat het wortelteken wegvalt. Daarna deel je links en rechts door B^2. Dan hou je over: X^2 / B^2 = A^2 / (A^2 + B^2) Vervolgens ga je onder en boven (van de rechterterm) delen door A^2: X^2 / B^2 = 1 / (1 + B^2/A^2) Dan draai je links en rechts de breuken om: B^2 / X^2 = 1 + B^2/A^2 Daarna moet je eerst de 1 naar links halen door er 1 af te trekken, dan de B^2 naar links halen door deze te delen, en weer links en rechts de breuken omdraaien: B^2 / ((B^2/X^2) - 1) = A^2 A vindt je dan door de wortel te nemen links en rechts.

X = √ ((A^2 * B^2) / (A^2 + B^2) A is je onbekende dit kun je oplossen door substitutie toe te passen eerst schrijf je het even los van elkaar... dit is inzichtelijk makkelijker. X = √ (A^2 * B^2) *1/√ (A^2 + B^2) √ (A^2 * B^2)=A*B =>X=A*B* 1/√ (A^2 + B^2) Vervang A^2 + B^2 = C Vergelijkingen: A^2 + B^2 = C =>A^2=C-B^2 (X* √ (C))^2=(A*B)^2 =>X^2*(C)=A^2*B^2=>X^2*(C)=(C-B^2)*B^2 =>X^2=(C*B^2-B^4)/C Vul nu X en B in.. hier bekom je een C en met de ene korte vgl vind je vanuit die C weer een A.. denk eraan dat het antwoord neg. en positief kan zijn vul deze beide antwoorden dus in de beginvgl in en kijk bij welke de vgl 0=0 klopt dus. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100