Ik heb de volgende vergelijking 2^(3X+1) = 5^(2X-3) Ik kan hier 2^((2X-3)2log5) van maken. Vanaf daar loop ik echter vast. Hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

2^(3X+1) = 5^(2X-3) Links en rechts logaritme nemen. ==> ln(2^(3X+1)) = ln(5^(2X-3)) De macht buiten de logaritme halen.==> (3X+1)*ln(2) = (2x-3)*ln(5) En dan de x-jes naar een kant halen etc, maar dat mag je zelf doen. Veel succes.

2^(3X+1) = 2^((2x-3)*(2log5)) (machten moeten gelijk zijn) 3x+1 = (2x-3)*(2log5) 3x+1 = (2log5)*2x-(2log5)*3 (3-(2log5)*2) x = -(2log5)*3-1 x= (-(2log5)*3-1) / (3-(2log5)*2)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100