waarom heeft de "westerse" wereld nog geen rem gezet op het aantal kinderen per gezin?

Ja, in de westerse wereld geldt het woord vrijheid als zeer krachtig.
Maar de wereld is niet van de westerse wereld, maar van iedereen die op deze aarde leeft.
In de westerse wereld blijven we maar doorgaan met het maken van kinderen, zonder grenzen.
De aarde kan maar een bepaald aantal mensen voeden, de westerse wereld "naait" de rest van de wereld door zoveel mensen te produceren dat er uiteindelijk niet genoeg voedsel is voor iedereen op aarde.
De voedsel voorziening op aarde loopt achter op de hoeveelheid mensen die er zijn.
Wij als westerse wereld eisen een flink groot deel van de wereld op zodat de westerse wereld gevoed kan worden en kan leven, maar hoe moet het dan met de rest van de wereld?

China kent al best lang een wet die gezinnen verplicht om maximaal 1 kind per gezin te nemen.

In India zijn een hoop mannen gecastreerd, hierdoor wordt er een rem gezet op het aantal geboortes.


waarom doet de westerse wereld dit niet?

Toegevoegd na 53 minuten:
deze vraag stel ik naar aanleiding van de documentaire op ned 2: how many people can live on this planet. 23:40 6 oktober

Toegevoegd na 57 minuten:
Elke dag worden er meer dan 400.000 mensen geboren die water, eten en een dak boven hun hoofd nodig hebben. De wereldbevolking neemt explosief toe en het rijke westen maakt een onevenredig groot deel van de water-, voedsel-, en energievoorraad op. Bioloog

hier gaat het mij om!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat bevolkingsgroei niet (meer) een probleem is. Tegenwoordig hebben we last van vergrijzing. Over een aantal decennia krijgen we zelfs te maken met bevolkingskrimp. In Nederland zullen we misschien nog net de 17 miljoen halen, maar dan houdt het op. Waar de bevolking het snelst groeit, zijn juist de ontwikkelingslanden, ondanks AIDS-epidimieën, oorlog en slechte leefomstandigheden. Maatregelen moet je dus juist treffen in dat soort landen, in het westen is dat simpelweg niet nodig. Toegevoegd na 20 minuten: Hierbij even de absolute en relatieve bevolkingsgroei van Nederland. De groei is nog geen 1%, dan kun je niet echt van fokken spreken. Na de Tweede Wereldoorlog was de groei meer dan twee keer zo groot (Babyboom). Toegevoegd na 24 minuten: En ook even de bevolking van Nigeria, zie het verschil, hier is de groei explosief, zelfs de lage schattingen van de VN zijn enorm... Toegevoegd na 27 minuten: Ok, bron van VN werkt niet. Even op een rijtje: 1950: 36,6 miljoen inwoners 1970: 56,5m 1990: 97,3m 2010: 158,2m 2030: 215,4m (lage schatting) à 237,9m (hoge schatting) Toegevoegd na 30 minuten: Dus in nog geen zestig jaar is de bevolking (1950-2010) meer dan verviervoudigd (430%), in Nederland zijn we van 10 naar 16 miljoen gegaan, da's 60% erbij.

Je zou het beter andersom kunnen stellen, waarom maken we niet wat meer kinderen. De geboortecijfers zijn, zeker in Europa erg laag. In sommige Westerse landen 'nemen' stellen pas halverwege hun dertigste max 2 kinderen. Kijk eens voor de grap naar de bevolkingsopbouw in een land in Europa. Weinig kinderen en jongeren, hoop 40 en 50+. Nee, overbevolking is een van de weinige is niet echt een probleem in het Westen. Ik ben het wel eens dat we in het Westen wat minder kunnen consumeren, maar dat is weer een andere discussie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100