Hoe kunnen sommige wetenschappers zo stellig beweren dat de aarde nog miljoenen jaren zal bestaan?

Zal er in die tussentijd weer een oerknal zijn geweest om heelal en aardbol opnieuw te ordenen? Zijn hier (sf)boeken over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het uiterst vermakelijke en leesbare Nederlandstalige boek 'exit mundi' van Maarten Keulemans staat er alles over, op zijn website staat het ook nog eens, maar veel beknopter. Daarnaast worden er door deze wetenschapper alle mogelijke scenario's hoe de wereld aan zijn einde kan komen op een rijtje gezet.

Wetenschappers kunnen net zo ver in de toekomst kijken als economische analisten en Yomanda. Er is geen wetenschapper die tot nog toe het verschijnsel 'toekomst' bewezen heeft.

Ehm watte? Waarom zou de aarde niet nog miljoenen jaren bestaan? Hij bestaan waarschijnlijk nog enkele biljoenen jaren totdat de zon ontploft. En wat wil je met sf boeken sciense FICTION....

Een aantal dingen weten we gewon, hoe de zon zich zal gedragen (over 5-6miljard jaar verschroeien we) en wanneer we met een ander sterrenstelsel botsen (paar honderd miljoen jaar)

Dat wordt helemaal niet zo stellig beweerd door de gemiddelde wetenschapper. Er zijn juist veel wetenschappers die roepen dat er meer geld moet gaan naar 't detecteren van puin die op de Aarde kan knallen. (Al gaat dat dan vooral om de kans dat de mensheid uitsterft, niet zozeer om de kans dat de Aarde in stukken uiteen zal knallen.) 'T kan best gebeuren dat er in een verre toekomst een keer een enorm rotsblok tegen de aarde klapt waardoor ie uitmekaar spat. Eens in de -tig miljoen jaar gaat de arm van ons sterrenstelsel door een andere arm of zoiets. Om die periode van zoveel miljoen jaar worden er weer rotsblokken uit de planetoïdengordel alle kanten uitgeslingerd waarvan er een hoop op aarde terecht kunnen komen. Alleen de KANS dat de aarde NIET nog miljoenen jaren bestaat is gewoon ontiegelijk klein. Gewoon een kwestie van statistiek. De grootste kans is gewoon dat over 1- of 2-miljard jaar de zeeën verdampt zijn en dat nog een paar miljard jaar later de zon net wel of net niet de Aarde opslokt als ie uitdijt ('t ligt net zo'n beetje op de grens).

Er is per universum maar één oerknal... Die oerknal is de markering of het proces van het ontstaan, derhalve is er maar één oerknal... Knal is op zich al dubieus want het impliceert geluid en daarvoor heb je een drager nodig... Sommige wetenschappers beweren dat de aarde nog miljoenen jaren zal bestaan, omdat het de waarheid is... Ik zal je ook zeggen dat de aarde nog miljoenen jaren zal bestaan, omdat er geen enkele reden bedacht kan worden dat de aarde zal ophouden te bestaan. Hij zal ophouden te bestaan, omdat alles wat een begin ook een einde heeft... Maar wat ik niet kan zeggen of we dan als mens nog zullen leven op dat wat we aarde noemen... Wij kunnen onszelf uitroeien, een rotsblok kan de aarde van het leven beroven, bacteriën kunnen de heerschappij van de mens overgenomen hebben, de maan kan op de aarde gevallen zijn of andere oorzaken dat de mens uitgestorven is... De aarde veeg je niet onder het tapijt in miljoenen jaren niet... Het heelal en de aarde zijn nog nooit geordend en dat zal ook nooit geordend worden... Wie nodig je daarvoor uit dan? Ja er zijn boeken over, over alles bestaan boeken, dus ook hierover... Science boeken kunnen helpen, science fiction boeken niet...

Het is een schot in de ruimte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100