wat is dit? (gevonden op het strand)

Toegevoegd na 3 minuten:
het is keihard materiaal.

Toegevoegd na 16 uur:
Via anemoon.org heb ik het antwoord gevonden:
Dit is vrijwel zeker een plastische tweecomponenten kunsthars ( epoxy) welke aan boord van schepen wordt gebruikt om snel gaten en lekken e.d. te dichten. In de handel bekend onder o.a. de namen epoxy-putty, milliput e.a.
Dit materiaal wordt verkocht in staafjes waarbij binnen in het ene component zit en buitenom het tweede . Vergelijk het met een kerststaaf. Je moet ze door elkaar kneden tot een stopverfachtige massa en dan hardt het uit. Het kan ook gebruikt worden als een soort plamuur.
Altijd oppassen met dergelijke "strandvondsten" , want ook plastische springstoffen, dynamiet en fosfor spoelen af en toe aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt wel een soort versteende vinger(zal het wel niet zijn). Misschien kan Anemoon je verder helpen: http://www.anemoon.org/anemoon Of Ecomare: http://www.ecomare.nl/ Ik ben benieuwd of je er achter komt en wat het uiteindelijk is.

Lijkt me een kleine slagtand van een walrus oid. toe.

Ik denk dat het een dik stuk afgebroken schelp is dat rond is afgesleten.Een paar maandjes over de zeebodem schuren doet wonderen. het zou dus ook een stukje steen kunnen zijn. Moeilijk om te zeggen vanaf een foto Toegevoegd na 1 minuut: Ik denk niet dat het een tand is, de kromming klopt niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100