waarom vergeelt witte kleding in de was?

Al was je witte kleding zonder anderssoortige kleren, toch blijft het niet kraakhelder wit,zoals je het gekocht hebt. Waarom? en hoe kan je dit het beste oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan komen door: Te late temperatuur Slecht wasmiddel Te veel kalk in het water Toch iets van een andere kleur in de was meewassen Wit altijd apart wassen, dus nooit iets van een andere kleur (ook al is die zo licht) meewassen. Gebruik een goed wasmiddel, liefst geen vloeibaar en was op zo hoog mogelijke temperatuur. Desgewenst kun je er nog Vanish bij doen.

bij het kruidvat kan je recket blauw kopen dat zijn zakjes die je bij de witte was kan doen je was word weer stralend wit

De kleur wit bestaat eigenlijk niet. Wit is een combinatie van allerlei kleuren bij elkaar. Een beetje van dit en een beetje van dat. Door het vele wassen verliest met name blauw zijn kracht en daardoor wordt het wit vaal. In de winkel zijn talloze middelen verkrijgbaar om dit op te heffen. Ik vind dat de middelen die het blauw weer terugbrengen in het wasgoed, het beste werken. Dat is bijvoorbeeld Reckit blauw, maar er zullen ook andere goedwerkende middelen zijn. Goed aan de voorgeschreven dosering houden.

dat komt door de kalk in de wasmachine.naar gelang je witte kleding vaker wast word de stof ook dunner en kan het meer op nemen dan als je t nieuw koopt.hierdoor kunnen kalkresten uit t water in je kleding opgenomen worden en vergeelt t .gebruik vloeibaar wasmiddel en eventueel vanish white en gebruik geregeld ontkalker tijdens t wassen bij iedere wasbeurt.het maakt je water zachter en behoed je wasmachine voor te veel voor aankoeken van kalk.

de gele plekken kunnen er simpelweg ook al in je kleren zitten voordat je ze wast.. zweetplekken bij de oksel krijg je er bijvoorbeeld nooit meer uitgewassen

Een aantal ouderwetse huishoudelijke tips om de was weer wit te krijgen: Heeft uw witte kleding een vergeelde kleur en is deze niet meer stralend wit. Was je witte kleding met sap van een verse citroen in de wasmachine. Hiermee wordt het weer zo wit als het maar kan. Gebruik geen chloor om het wit te laten worden want dan wordt het alsnog geel en het tast de stof aan. Een zakje bakpoeder bij het waspoeder doen en je vergeelde was wordt weer worden spierwit. De was voor het wassen, laten weken in huishoudsoda.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100