waarom gaan de wijzers van een klok met de klok mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klokken hebben de manier van draaien overgenomen van hun voorganger, de zonnewijzer. Een horizontale zonnewijzer op het noordelijk halfrond moet richting het zuiden worden geplaatst, anders werkt hij niet. Als de zon dan van oost naar zuid naar west gaat, dat komt de schaduw in de tegenovergestelde kant van de zonnewijzer, dus west naar noord naar oost. Klokken met een wijzer werden voor het eerst gemaakt op het Noordelijk halfrond en die hebben het gelijk gehouden aan de zonnewijzer, van 9 naar 12 naar 3, enz.

Ja duh....als ze de andere kant op zouden draaien, draaiden ze toch ook met de wijzers van de klok mee..... maar je bedoeld waarschijnlijk waarom ze rechtsom draaien? hmm dat weet ik dan weer niet ;-)

ik denk omdat er vroeger naar de zon werd gekeken om te zien hoe laat het was, en met de komst van de zonnewijzers de tijd 'rechtsom' ging.

Bedoel je: waarom is dat rechts om? Het schijnt zo te zijn dat de natuurlijke energieën altijd met de klokwijzer richting = rechtsom meedraaien. Heeft iets met magnetisme te maken. Volgens de wet van Buys Ballot wijkt de wind op het Noordelijk halfrond namelijk naar rechts af. Draaien in wijzerzin (Vlaams) oftewel rechtsom draaien is een manier om een draairichting aan te geven, in dit geval zoals de draaizin van een klok: 12 → 3 → 6 → 9 → 12.

Om tijdsverschil tussen landen te houden denk ik....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100