Waar komt water vandaan?

Toegevoegd na 8 minuten:
Hoe is water ooit ontstaan

Toegevoegd na 9 minuten:
( voor de goede orde; ik bedoel dus hoe is water op de aarde gekomen en niet of het grond- , regen- of kraanwater is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

water is verbrande waterstof, bij het verbranden van het element waterstof met als symbool H gaat deze een verbinding aan met het element zuurstof met als symbool O volgens de som 2 atomen waterstof met 1 atoom zuurstof wat resulteert in H²O oftewel water. dit is een fysisch proces en vind overal plaats waar die elementen bij elkaar komen onder andere in vulkanen .

Dat is er net zo lang als de aarde bestaat. het is er dus altijd geweest. Daarnaast wordt er nog wat aangevoerd door kometen. Toegevoegd na 8 minuten: Zlfd geldt overiges ook voor de maan, alleen in mindere mate. Is voldoende op het intnet over te vinden. Bezoek de ESA of NASA eens op het web.

diep uit de grond! het water wat uit je kraan komt heeft n proces van zuiveringen achter de rug..

Bron: de Vereniging van waterbedrijven in Nederland Ongeveer 60% van het in Nederland geproduceerde leidingwater is afkomstig uit grondwater en ongeveer 40% uit oppervlaktewater. Drinkwaterbedrijven winnen en zuiveren het water en vervolgens gaat het via het leidingnet naar de consument.

water is ouder dan de aarde. veel ouder. water op de aarde is afkomstig van meteoren die heel vroeg in het zonnestelsel-bestaan ingeslagen zijn op onze aarde.

4miljard jaren geleden'toen de aarde nog bijna vloeibaar gesteente was, begonnen de eerste vulkaanuitbarstingen. hierbij werd ook waterdamp uitgestoten. dat condenseerde. het heeft toen 10duizenden jaren achtereen geregend. ook vele meteoren, die miljoenen kuub water bevatten, zijn in de ontstaansperiode ingeslagen.

Ook het water is geschapen door God.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100