Is cholinesterase hetzelfde als LDH?

Mijn dokter heeft LDH laten onderzoeken maar ik had specifieke gevraagd om cholinesterase? Valt dat daaronder? Het gaat om een enzym wat bv een soort verdoving in je lichaam helpt opruimen/afbreken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit is niet hetzelfde. LDH is lactaatdehydrogenase. En cholinesterase is dus wat anders. Mogelijk heeft de arts je verzoek verkeerd begrepen.

Neen, dat is niet hetzelfde. Cholinesterase is een enzym dat wordt aangemaakt in de lever en bijdraagt tot de afbraak van acetylcholine tot azijnzuur en choline. De bepaling van het gehalte cholinesterase in serum is een test van de leverfunctie. Organische neurotoxinen zoals insecticiden en zenuwgassen remmen de activiteit van cholinesterase. Melkzuurdehydrogenase of lactaatdehydrogenase, (LDH), is het enzym, dat de reversibele oxidatie katalyseert van lactaat (melkzuur) naar pyruvaat (pyrodruivenzuur). Hierbij wordt tevens NAD+ omgezet in NADH (i.v.m. de energiehuishouding) De artsen weten over het algemeen beter wat ze moeten laten prikken dan de patiënten.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cholinesterase
https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzuurdehy...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100