wat zou er gebeuren als je geen biologische klok hebt?

Ik vroeg me dit af omdat ik de biologische klok best wel interessant vind, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als je geen biologische klok hebt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan gebeurt er niets, maar moet je wekkers en kalenders gaan gebruiken. Ik heb geen biologische klok, maar wel 3 wekkers. Daar moet ik wel een briefje bij leggen waarom die wekker af gaat. Ik kan op elk moment van het etmaal slapen. Maar ik kan ook op elk moment van het etmaal uit mijn slaap gerukt worden en na een paar minuten (na een blik op het briefje) opstaan en doen wat ik moet doen. Ik ben uitermate geschikt voor de wisseldienst: 5x 7:00-16:00, de volgende week 6x 0:00-6:00 werken. Ik kan de klok rond slapen, maar ook na een slapeloze nacht prima functioneren. Verkeerslawaai doet me niets als ik slaap. Zelfs niet als ze op 5 meter van mijn open raam asfalteren. Licht ook niet. Ik slaap met de gordijnen open, terwijl een straatlantaarn in mijn gezicht schijnt. Eten kan ik ook op elk moment van de dag of van de nacht. Ik ben relaxed en heb geen gezondheidsklachten. Maar niet iedereen is zo makkelijk als ik.

Dan krijg je last van stoornissen in het slaap-waakritme, en wordt het moeilijk op tijd op je werk of op school te zijn. Jouw functioneren in de maatschappij zal niet zo goed gaan lopen. Je kunt moe zijn, concentratie- en geheugenproblemen krijgen, een verminderd denk- en prestatievermogen, stemmingswisselingen, prikkelbaar zijn, hoofdpijn hebben, problemen op psychisch, professioneel en sociaal gebied, maagdarmproblemen, en cardiovasculaire problemen. Mogelijk moet je melatonine en ander medicijnen gaan slikken om een beetje te kunnen functioneren. De biologische klok is belangrijker dan je misschien zou denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100