Is veel postzegels likken en envloppen likken ongezond of gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

He Gerrit, wist je dat de lijm van postzegels (de gom waaraan je likt als je een postzegel op een brief of pakje wilt plakken) gemaakt is van onder meer visafval? Als je allergisch bent voor viseiwit, kun je daar dus een behoorlijk allergische reactie van krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld eczeem van krijgen op en in je mond. Bovendien kunnen in de lijm van postzegels gluten voorkomen. Hiervan kunnen mensen met glutenallergie last krijgen. Dus, gebruik een sponsje.....

Ongezond, je kan je lelijk snijden gedurende de envelop dicht te likken.

gezond zal het niet zijn, dan zouden ze duurder zijn en zouden mensen de hele dag postzegels likken. Nee even zonder geintjes, als het ongezond was waarom zouden ze mensen er dan aan laten likken? Voor de zekerheid: Lik er geen 50 per dag..

Tegenwoordig hoef je toch niet meer aan postzegels te likken????

ongezond natuurlijk,het is niet voor niks,dat je ze alleen op stikkers nu kan krijgen

Het ligt misschien aan de inhoud van de envelop die wellicht het meeste gevaar opleverd, vooral als je de afzender vermeld.

is niet lekker en klaarblijkelijk ongezond vanwege mogelijke allergie oproepende reacties. koop zo mogelijk zelfplakkers pruts, is mogelijk ingeval van en enveloppe én postzegel tegenwoordig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100