Welke Nederlander heeft door alle eeuwen heen het meeste invloed gehad in het buitenland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is heel divers, wat bedoel je met belangrijk dat is voor iedereen verschillend. Rembrandt van Rijn was heel belangrijk of van Gogh. Maar ook van de Ende het effect is nu veel groter voor ons land als vroeger.

hans vinger in de dijk? ( hans finger in the dike? ) Toegevoegd na 18 minuten: of beter bekend als : hans fingering the dike

johan cruiijf Toegevoegd na 36 minuten: ach ik lees net door de eeuwen ..wat erg...dan zeg ik..vincent van gogh.die kennen ze echt overal.

In mijn verblijf in andere landen zeiden ze altijd meteen cruijf als ik zei dat ik van holland was. Of hij het belangrijkst is weet ik niet maar hij heeft in het buitenland, een diep hollandsspoor achter gelaten. Toegevoegd na 1 minuut: O ik zie ineens door de eeuwen heen, nee zoveel jaar geef ik hen nog niet.' ehm. Dr. Vlimmen!

Abel Tasman. Zonder hem had australie niet bestaan ;)

Heineken

ik gok op Erasmus, die met zijn geschriften veel invloed had op de laat middeleeuwse denkers en de mens in de renaissance.

Tijs Michiel Verwest, ook wel bekend als DJ Tiësto. Hij heeft grote invloed op de huidige muziekwereld. Daarnaast zijn de werken van Maurits Cornelis Escher over de hele wereld bekend. Daarnaast waren Jan Huyghen van Linschoten en Cornelis de Houtman erg belangrijk in het begin van de VOC.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_de_Houtman
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Huygen_va...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maurits_Corne...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ti%C3%ABsto
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vereenigde_Oo...

Raoul Gonzalez

Anne Frank

Peter Stuyvesant en zijn volgelingen en droeg Nieuw Amsterdam over aan de Engelsen waardoor het nu New York heet en Engels de wereldtaal is. Anders was Nederlands de wereldtaal geweest;-)

Antonie van Leeuwenhoek, ontdekker van micro-organismen!

Er zijn een aantal nederlanders die daarvoor in aanmerking komen: 1. Erasmus (buiten engie twijfel) 2. Lorentz de natuurkundige 3. Zeeman (de cosmoloog) 4. Willem van Oranje (de grondlegger van het moderne Engeland en de Westeuropese constitutionele monarchie) 5. Nogal wat natuurkundigen. Misschien wel het meest 6. Lodewijk Elzevir, (1542–1617) de oprichter van Elsevier boekdrukkers.

Joseph Luns

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100