Wat is logica?

een rechte weg van A naar B?
Of toch niet?
Hoe wegen we alle factoren?
welke factoren zijn dynamisch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een Tak of afdeling in de filosofie, waarmee de bijna oudste zak van de griekste denkers eens begonnen is. Er is een alleraardigst boekje over geschreven, The Organon, door Aristoteles. Als je logica begrijpen wilt zul je je eerst daar doorheen moeten bijten ben ik bang Toegevoegd na 31 seconden: haalt iedereen trouwens gewoon alles van wikipedia of? Wat doen we hier eigenlijk nog?

Logica is een rechte weg van A naar B, mits hier geen grote obstakels liggen. In dat geval zou men er beter aan doen om de obstakels te omzeilen. Logica heeft, zoals het woord al zegt, alles te maken met logisch nadenken, rationaliteit. De factoren wegen we door na te denken over hoe waarschijnlijk deze zijn, dus door de meest logische te verkiezen. Lekker logisch, toch? http://nl.wikipedia.org/wiki/Logica http://www.encyclo.nl/begrip/Logica

Van Wikipedia: "Logica of redeneerkunst is de wetenschap die zich bezighoudt met de formele regels van het redeneren." Logica houdt zich bezig met hoe wij met behulp van taal uit bepaalde gegevens of vooronderstellingen (premissen) tot conclusies kunnen komen. Zij onderzoekt ook wanneer conclusies geldig zijn en wanneer niet. In wezen houdt de Logica zich met taal bezig (Logos is grieks voor 'woord', logica is dus 'de wet van het woord'.), met hoe wij taal kunnen gebruiken om zinvol met elkaar te communiceren. Welk gewicht wij aan de premissen toekennen is niet het onderwerp van de logica, wat de waarde is van ons beginmateriaal moeten we zelf inschatten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Logica

Logica is voor mij. Kijken, denken ,doen. Zo beoordeel je een situatie.

Logisch is wat Johan Cruyff verkondigt. Dus koop een boekje van hem en je bet er uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100